Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Antonio El Turry / Manuel Moreno El Pele

De la matriz al cante / Puro y salvaje

Districte de Nou Barris (Pati)   19/07 - 19/07

Un cantaor jove que es mou amb pas ferm, i un mestre que fa que el cante clàssic soni nou cada cop que l’interpreta. Dues generacions ens mostren la vitalitat del flamenc, en la segona jornada del festival que organitza l’associació El Dorado.

Té bona veu, afina, modula i es mou bé en els registres baixos i, com a resultat, ofereix un cante expressiu i ple de matisos. Us parlem del cantaor Antonio El Turry, un artista que ha enregistrat fins ara dos discos: Sentir que sueño, un debut amb grans col·laboracions, i Borracho de arte (2022), una tria de dotze temes que inclouen tres buleries diferents, una soleá apolá, una vidalita, una farruca y una media granaína no apta per a altres veus i que, en canvi, ell executa amb mestria, dominant l’espectre de tons que requereix el repte.

A les 23.00 h, compareixerà davant el públic de Nou Barris Manuel Moreno El Pele, un cantaor poderós per les condicions extraordinàries de la seva veu i per la intensitat amb què aborda cada cante. Un cantaor d’inspiració, “totémico”, com el va descriure Juan Vergillos: “[...] cante clàssic que en la seva gola sona nou, acabat de néixer. Pel seu caràcter anàrquic, però també per les seves facultats prodigioses que li permeten jugar amb la melodia i allargar un compàs més enllà del terç”. El seu admirat Morente va dir d’ell que “té el cor d’un cavall i una mitja veu de somni”.

Desvarío és hereu del festival Flamenco a Nou Barris, nascut l’any 2000 i que, després de disset edicions, es va extingir. Ara, El Dorado SFB, en col·laboració amb el Districte de Nou Barris, s’ha fet càrrec de la direcció i la gestió del festival. El Dorado SFB és una associació cultural que va néixer l’any 2007 amb la finalitat de crear un espai estable de promoció i difusió de la cultura flamenca a Barcelona des de la comprensió del flamenc com un art popular modern.  

Una coproducció del Districte de Nou Barris i El Dorado, Sociedad Flamenca Barcelonesa.

Amb el suport del Grec 2024 Festival de Barcelona.

Fitxa artística

Interpretació musical:

De la matriz al cante. Antonio El Turry (veu). José Fermín Fernández (guitarra)

Puro y salvaje. Manuel Moreno El Pele (veu). Niño Seve (guitarra)
 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris divendres 19/7 - 21:00 H divendres 19/7 - 23:00 H

Espai Districte de Nou Barris (Pati)

Preus 15 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades