Barcelona cultura

Aracaladanza

Play

Direcció: Enrique Cabrera

saT! - Sant Andreu Teatre | 09/07 - 11/07

El nou espectacle d'aquesta companyia dedicada a acostar la dansa a públics de totes les edats no s'inspira com en anteriors ocasions en el món de les arts plàstiques, sinó en l'activitat que més caracteritza la infantesa: el joc.

Imatges i paisatges que feien pensar en les obres de grans artistes de totes les èpoques, des d'El Bosco o Leonardo da Vinci a Magritte o Miró, han estat el punt de partida d'espectacles anteriors de la companyia Aracaladanza com ara Pequeños paraísos, Nubes, Constelaciones o Vuelos. Aquest cop, però, tornen als orígens i aposten per concedir la màxima importància a un vestuari, una il·luminació i una música que reforcen el tema de l’espectacle: el desig de jugar convertit en un bitllet d'anada cap a un món de fantasia. Cinc ballarins i ballarines interpreten uns personatges que, amb vestits extravagants de mànigues llarguíssimes, fent servir flotadors infantils o vestint pantalons curts ens transporten a la infantesa, en un joc escènic que és poesia pura i que sembla simple, tot i estar perfectament estudiat i treballat. No hi ha mirades determinades ni inspiracions concretes en un espectacle concebut com un llenç en blanc on tot és possible: des de celebrar el claqué a fer florir els arbres, fer parlar els peixos o posar a ballar uns ninots de peluix de mida gegant.

L'espectacle obre una etapa nova en la vida de la companyia, que porta més de vint anys creant espectacles de dansa contemporània per a tota mena de públics. Habitual en festivals i teatres internacionals, Aracaladanza va obtenir el 2010 el Premio Nacional de Teatro para la Infancia y la Juventud, però també ha rebut guardons a la Fira Europea de Teatre per a Nens i Nenes (FETEN) i ha guanyat diversos premis Max amb les seves produccions. Els espectacles que signa la companyia s'adrecen al públic familiar, però també impliquen i atrauen poderosament l'atenció del públic adult. Dirigeix la companyia un creador de Buenos Aires que viu a Espanya des del 1989 i que ha fet de l'ús d'objectes i elements escenogràfics una de les seves marques de fàbrica.

Una producció d'Aracaladanza.

Coproduït pel Grec 2019 Festival de Barcelona, Teatros del Canal, la Comunidad de Madrid, Sadler's Wells (Londres) i el Shanghái Children Art Theatre SHCAT (Xina).

Amb la col·laboració de Centro Danza Canal i Teatro del Bosque.

Espectacle especialment recomanat per a nens i nenes a partir de 4 anys.

Fitxa artística

Concepció, coreografia i direcció: Enrique Cabrera Interpretació: Elena García Sánchez,  Jorge Brea Salgueiro, Raquel de la Plaza Húmera, Jonatan de Luis Mazagatos, Jimena Trueba Toca Assistència coreogràfica: Raquel de la Plaza, Jimena Trueba Composició musical: Luis Miguel Cobo Coreografia tap: John O’ Brien Disseny del vestuari i l'espai escènic: Elisa Sanz (AAPEE) Disseny de la il·luminació: Pedro Yagüe (AAI) Disseny de videoescena: Álvaro Luna (AAI) Assistència de videoescena: Elvira Ruiz Zurita (AAI) Disseny i realització de l'attrezzo i màscares: Ricardo Vergne Realització de l'escenografia: Mambo Decorados Realització del vestuari: Ángeles Marín, Sandra Calderón Realització del sofà: Miguel Ángel Infante Acabat i pintura del vestuari: María Calderón Perruques: Mauro Gastón Producció executiva: Arantza Izaguirre Fradua Producció general i premsa: Javier Torres Ochandiano Distribució nacional: Alberto Muyo Distribució internacional: Ana Sala – Ikebanah Artes Escénicas Fotografia: Pedro Arnay

 

Galeria multimèdia

Aracalandanza
Aracalandanza

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dimarts 9/7 - 18:30 H dimecres 10/7 - 18:30 H dijous 11/7 - 18:30 H

Espai saT! - Sant Andreu Teatre

Duració55 min

Preus 12 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut