Barcelona cultura

Assedegats

Wajdi Mouawad, Benoît Vermeulen

Direcció: Oriol Broggi

Biblioteca de Catalunya | 06/07 - 17/07

Grec en obert

Potser us agrada la vida, però hi ha joves que se la beurien a galet. Us ho explica el text creat per un autor fonamental de la dramatúrgia contemporània. En podreu gaudir al claustre dels Jardins de Rubió i Lluch o dins del teatre, en una funció que es pot veure de manera virtual o presencial.

Le Clou és una companyia de teatre canadenca que es dedica al teatre de creació i que s’adreça especialment al públic jove. Un dels codirectors de la companyia, Benoît Vermeulen, va encarregar, l’any 2012, al dramaturg canadenc d’origen libanès Wajdi Mouawad, una obra creada específicament per a ells, amb l’única condició que tingués com a tema la llibertat. Mouawad, autor d’obres tan celebrades i representades com Incendis, va escriure un seguit d’escenes independents que el director i la seva companyia es van encarregar d’enllaçar després. Totes parlen sobre els joves i els donen veu, tot i que els diàlegs, la contundència i el llenguatge que fa servir l’autor sedueixin, com és habitual, a amants del teatre de totes les edats. A escena, tres adolescents busquen la bellesa i el sentit de la vida: en Murdoch, carregat de ràbia, detesta el món on viu; la Norvège s’ha tancat a la seva cambra i es nega a sortir-ne, i, finalment, en Boon voldria ser escriptor i ha creat un text sobre la bellesa i el teatre. Tot i la seva ambició literària, acabarà convertit en forense i serà l’encarregat d’investigar la mort d’un dels seus amics d’adolescència. Què unia aquests joves? Potser la recerca d’un sentit a la vida? Potser la set de bellesa?

El muntatge, previst per a aquesta temporada a la Biblioteca de Catalunya, es presenta finalment al Grec 2020 en un doble format, virtual i real, de manera que, tot i que a la sala hi haurà un públic reduït, també es podrà veure en streaming, gràcies a un equip audiovisual que interactuarà amb el grup d’intèrprets. Així, els dies 9 i 10 de juliol, es podrà veure Assedegats des del claustre situat als Jardins de Rubió i Lluch. Serà una retransmissió en directe de la representació s'estarà fent a l'interior del teatre.

Paral·lelament, les funcions d'Assedegats del divendres, 10 de juliol, i del dilluns, 13 de juliol, es podran veure amb una realització via streaming a diferents teatres de Catalunya.

Una producció de La Perla 29, amb la col·laboració del Grec 2020 Festival de Barcelona.

Fitxa artística

Un text de: Wajdi Mouawad, Benoît Vermeulen Traducció: Ramon Vila Direcció: Oriol Broggi Ajudantia de direcció: Albert Reverendo Interpretació: Guillem Balart, Sergi Torrecilla, Carla Vilaró Col·laboracions en el repartiment audiovisual: Clara Segura, Ivan Benet, Xavier Ruano Disseny de vídeo: Francesc Isern Disseny de so: Damien Bazin Regidoria d’espai: Marc Serra Realització de vídeo en directe: Francesc Isern, Cesc Pastor, Juan Boné, Arnau Planchart Operador de Steadycam: Roger Blasco Concepció gràfica: Carla Vilaró Atenció al públic: Juan Boné, Ailin Migliora, Marc Serra

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 6 al 17 de juliol de dilluns a divendres, a les 20.00 h

Espai Biblioteca de Catalunya

Duració75 min

LlenguaCatalà

Preus12 € (entrada a streaming) i 22 € (entrada al teatre)

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut