Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Aurora Bauzà i Pere Jou

A beginning_expanded version

Dipòsit del rei Martí 08/07 - 09/07

Quin futur ens espera després del final de tot plegat? Quines formes d'habitar el futur podem imaginar? Us en parlen aquests artistes en una proposta que us obrirà les portes de la imaginació gràcies a l'ús creatiu de la veu, el moviment i la llum.

Aquests músics i compositors ja fa anys que treballen amb la veu i amb el cos, centre de totes les recerques que han realitzat conjuntament i que es pregunten per la relació entre el so, els cossos i el moviment.  Per a ells, la música té una dimensió visual i es relaciona amb el moviment. Com dur aquests conceptes a escena per fer-ho palès? A A beginning_expanded version, ho fan situant els espectadors i espectadores en un espai fosc i fent circular per aquest espai buit i fosc uns cossos que es relacionen amb la foscor i que el públic no veu, però que escolta respirar, caminar i parlar. Un sistema de so en 360 graus converteix la proposta en una experiència immersiva en la qual, privats inicialment del sentit de la vista, entendrem a què es refereixen Bauzà i Jou quan atribueixen dimensions visuals i moviment al so. Tot plegat és un viatge de la foscor a la llum protagonitzat per una quinzena d'intèrprets, entre els quals els integrants del Cor del Teatre Principal de Palma, una invitació a repensar els límits entre el nostre «jo» i el món que ens envolta, a veure de quina manera les identitats individual i col·lectiva acaben per convergir en el buit. En un context de narratives apocalíptiques sobre la fi del món, A beginning_expanded version genera un relat dramatúrgic sobre l'eterna dialèctica entre l'individu i el col·lectiu, per tal d’imaginar noves formes d’habitar el futur. El muntatge és una adaptació d’una proposta per a cinc intèrprets als quals s’hi han afegit els integrants del Cor Jove del Teatre Principal de Palma. Una invitació a repensar els límits entre el nostre «jo» i el món (i la col·lectivitat) que ens envolta.

El col·lectiu format per aquests dos artistes interessats en la relació entre veu i cos i entre individu i comunitat ja havia participat en el Grec Festival de Barcelona protagonitzant experiències diverses, fins ara dins del programa d'activitats Boombeta 2021 del Graner, centre de creació o programats dins de la proposta Escenes singulars (Grec), en el marc de la qual havien de mostrar, l'any 2020, el treball escènic i musical I Am (T)here.

Una coproducció de l'Auditori, el Centre Chorégraphique National d'Orleans (França) i el Teatre Principal de Palma.

Amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Graner Centre de creació, Nau Estruch, associació francesa de música contemporània Hémisphère Son, Castell de Montjuïc i Centre Cívic Barceloneta.

Fitxa artística

Creació i direcció: Aurora Bauzà, Pere Jou. Interpretació: Elena Tarrats, Maider Lasa, Isaac Baró, Diana Pop, Pere Jou i integrants del Cor del Teatre Principal de Palma. Música: Aurora Bauzà, Pere Jou. Coreografia: Pere Jou. Il·luminació: Jou Serra, Marieta Rojo. Disseny de so: Aurora Bauzà. Disseny del vestuari: Mariona Signes. Col·laboració dramatúrgica i coreogràfica: Alessandro Sciarroni. Assistència de moviment: Claudia SolWat. Producció i acompanyament: Ariadna Miquel. Fotografia: Anna Fàbrega. Vídeo: Ignasi Castañé

Agraïments: Cube peak, Africa Sabé, Iguzzini.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris Dissabte 8 de juliol, a les 18 h. Diumenge 9 de juliol, a les 12 h

Espai Dipòsit del rei Martí

Duració 55 min

Preus 15 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades