Barcelona cultura

Backbone

Gravity & Other Myths

Teatre Grec | 12/07 - 13/07

Grec Festival

Representants d'una nova generació d'artistes australians, els membres d'aquesta companyia donen vida a un circ contemporani diferent que es basa tant en la perfecció tècnica com en un missatge elaborat, amb l'ésser humà com a centre.

Un dels espectacles més coneguts de la companyia, A Simple Space, s'ha representat més de sis-cents cops a prop de vint-i-quatre països. És una bona prova de l'interès que desperta arreu la visió del circ de Gravity & Other Myths. Ara, repeteixen èxit amb aquest altre muntatge, una nova col·lecció d'acrobàcies impossibles que ells executen amb una tècnica impecable. Com a motiu central, una "columna vertebral" (backbone) que gira al voltant de la força, del lloc on s'origina i de la manera com la mesurem. L'espectacle parla sobre la força física i l'emocional, sobre la força individual i la del grup. D'una bellesa intensa, les imatges que els integrants de la companyia generen amb els seus cossos són provocadores, extravagants i especialment expressives. Som, com diuen ja alguns crítics, davant d'una manera nova d'entendre el circ. Ens la dona a conèixer una companyia puntera que porta encara més enllà els límits del circ contemporani.

Fundada a Adelaida el 2009, Gravity & Other Myths està especialment preocupada per fomentar el sentit de la comunitat entre els professionals del circ. No només ho fa al seu país sinó també contactant amb les companyies locals en les freqüents ocasions en què viatgen a l'estranger.  Porten la seva activitat més enllà de la pista, participant en seminaris i workshops en els quals comparteixen el seu mètode de treball i els seus coneixements, oferint sempre suport a les noves generacions d'artistes. Fins i tot dediquen part dels seus recursos a facilitar als artistes emergents de circ i moviment uns microcrèdits que volen ser alternativa i complement al sempre complex sistema de subvencions oficials.

Una producció de Gravity & Other Myths.

La creació de Backbone ha rebut el suport de l'Australian Government’s Major Festivals Initiative en associació amb la Confederation of Australian International Arts Festivals Inc., l'Adelaide Festival, el Sydney Festival i el Melbourne Festival.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 10 anys.

Fitxa artística

Direcció: Darcy Grant Equip de creació: Jacob Randell, Jascha Boyce, Lachlan Binns, Mieke Lizotte, Lewie West, Martin Schreiber, Joanne Curry, Lachlan Harper, Lewis Rankin, Jackson Manson Interpretació: Jacob Randell, Jascha Boyce, Lachlan Binns, Alyssa Moore, Jordan Hart, Rachael Boyd, Joren Dawson, Lachlan Harper, Lewis Rankin, Jackson Manson Composició i interpretació musical: Shenton Gregory, Elliot Zoerner Músics: Nicholas Martyn, Alexey Kochetkov Escenografia i disseny de la il·luminació: Geoff Cobham Creatiu associat: Triton Tunis-Mitchell 

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris divendres 12/7 - 22:00 H dissabte 13/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració80 min

LlenguaEspectacle sense paraules

Preus15-25 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Altres criteris Internacional

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut