Barcelona cultura

Ballet BC

Direcció artística: Emily Molnar

Tres coreografies

Teatre Grec | 06/07 - 07/07

Elegant i formal, però també atrevida i innovadora, aquesta companyia és un dels fars de la dansa al Canadà. Ofereix una mostra del seu treball, aplaudit arreu del món, presentant tres coreografies recents signades per dones.

La sessió del dia 7 de juliol ha estat cancel·la per pluja.

Us detallem a continuació la informació relativa al retorn de l’import de les entrades:

Entrades adquirides per internet:
En un termini de 72 hores aproximadament rebreu l’abonament de l’import de la/les entrada/es en el compte associat a la mateixa targeta amb la que vau efectuar la compra.

Entrades adquirides a Tiquet Rambles:
Per gestionar el retorn de l’import de la/les entrada/es caldrà que vingueu a les oficines de Tiquet Rambles (la Rambla, 99) i l’abonament s’efectuarà pel mateix sistema amb el que es va fer el pagament.

Entrades adquirides amb bescanvi de val regal:
L’espectacle cancel·lat s’haurà de canviar per un altre dels inclosos al val regal. Per gestionar el canvi d’espectacle caldrà que vingueu a les oficines de Tiquet Rambles (la Rambla, 99).
Espectacles inclosos

Disculpeu les molèsties.

 

El Ballet BC (Ballet British Columbia, Vancouver) té un repertori format per més de 45 peces, algunes de les quals les signen noms especialment coneguts de l'escena coreogràfica actual que van d'Ohad Naharin a William Forsythe passant per Emily Molnar, que precisament és la directora artística de la companyia des de l'any 2009. Ella és una de les tres autores que portaran a Barcelona les seves creacions, interpretades pels membres d'aquesta companyia formada per divuit ballarins i ballarines. Molnar va ser integrant del Ballet Nacional del Canadà i també solista del Ballet de Frankfurt. El novembre de 2018, el Ballet British Columbia va estrenar la seva creació To this day, que ara veurem a Barcelona. És una coreografia a ritme de blues i de la guitarra de Jimi Hendrix en la qual els intèrprets, vestits de colors vius, converteixen en moviment el so dels instruments, però també són capaços de deixar espai als silencis, un element habitual en el treball d'Emily Molnar. Els enllaça amb les cançons i els converteix en petites peces de teatre físic mut que introdueixen una nota d'humor en el conjunt.

Amb la coreografia de la directora artística del Ballet BC, com es coneix també aquesta formació de dansa contemporània, podrem veure dues peces més. Una, la signa Sharon Eyal, una artista nascuda a Jerusalem que va ballar a la Batsheva Dance Company. És coautora amb el també israelià Gai Behar de Bedroom Folk, una coreografia amb música electrònica d'Ori Lichtick per a divuit intèrprets creada per al Nederland Dans Theater. És una peça tan hipnòtica i salvatge com atrevida i plena d'energia que arrenca amb uns solos amb elements gairebé humorístics i acaba en espectaculars moments de grup.

La canadenca Crystal Pite, resident a Vancouver, és l’autora de la tercera coreografia, Solo Echo. Té com a base dues sonates de Brahms i dibuixa un recorregut entre l'adolescència i la maduresa, amb parada en tot allò que anem perdent en el trajecte. Set intèrprets ballen Solo Echo, una bona mostra de les possibilitats de la dansa com a vehicle d'expressió poètica.

Una producció del Ballet BC.

Ballet BC expressa el seu agraïment al suport financer que li dispensa la província de British Columbia mitjançant els fons del BC Arts Council.

 

Fitxa artística

Bedroom Folk

Coreografia: Sharon Eyal Cocreació: Gai Behar Assistència de coreografia: Tom Weinberger Música i art sonor: Ori Lichtik Disseny de la il·luminació: Thierry Dreyfus Direcció de la il·luminació: Alan Cohen Direcció tècnica: Baruch Shpigelman Disseny del vestuari: Rebecca Hytting 

Interpretació: Brandon Alley, Anna Bekirova, Emily Chessa, Parker Finley, Scott Fowler, Miriam Gittens, Patrick Kilbane, Justin Rapaport, Peter Smida, Dex van ter Meij, Nicole Ward, Sophie Whittome, Kirsten Wicklund, Zenon Zubyk

Estrena mundial el febrer del 2012, Nederlands Dans Theater 1.

Una nova versió per a un ensemble ampliat va ser estrenada pel Ballet BC el maig del 2019.

Aquesta estrena ha rebut el suport generós de Charlotte i Sonya Wall Arts Funds.

 

To this day

Coreografia: Emily Molnar, en col·laboració amb els artistes del Ballet BC Disseny de la il·luminació: James Proudfoot Disseny del vestuari: Kate Burrows Assistència coreogràfica: Alexis Fletcher Música: Born Under a Bad Sign. Lletra i música de William Bell, Booker T. Jones Jr. © Universal Music Publishing Canada on behalf of Irving Music, Inc./75% Cotillion Music Inc. (BMI) Master Recording Courtesy of Experience Hendrix, L.L.C. under exclusive license by Sony Music Entertainment Once I Had a WomanVoodoo Chile BluesLletra i música de Jimi Hendrix © Universal Music Publishing Canada on behalf of Experience Hendrix, L.L.C Master Recording Courtesy of Experience Hendrix, L.L.C. under exclusive license by Sony Music Entertainment Special thanks to Experience Hendrix, L.L.C. for permission.

Interpretació: Brandon Alley, Anna Bekirova, Emily Chessa, Parker Finley, Scott Fowler, Miriam Gittens, Kiera Hill, Patrick Kilbane, Racheal Prince, Justin Rapaport, Peter Smida, Dex van ter Meij, Nicole Ward, Sophie Whittome, Zenon Zubyk

L’estrena mundial d’aquesta coreografia va tenir lloc el novembre del 2018, a càrrec del Ballet BC.

 

Solo Echo

Coreografia: Crystal Pite Disseny de la il·luminació: Tom Visser

Disseny de l’escenografia: Jay Gower Taylor Disseny del vestuari: Crystal Pite, Joke Visser Posada en escena: Eric Beauchesne Música: Johannes Brahms, Cello Sonata en E menor, op. 38–Allegro non troppoCello Sonata en F major,op. 99–Adagio affettuoso. Interpretat per Yo-Yo Ma (violoncel) i Emanuel Ax (piano). Cortesia de Sony Music Entertainment Canada Inc.

Interpretació: Brandon Alley, Kirsten Wicklund, Alexis Fletcher, Racheal Prince, Justin Rapaport, Gilbert Small, Peter Smida (6 de juliol) / Brandon Alley, Anna Bekirova, Emily Chessa, Alexis Fletcher, Justin Rapaport, Gilbert Small, Peter Smida (7 de juliol)

L’estrena mundial d’aquesta coreografia va tenir lloc el febrer del 2012, a càrrec del Nederlands Dans Theater I.

Estrenada pel Ballet BC el novembre del 2015.

 

Distribució: Mondigromax–Cultius de cultura

Fotografies: Michael Slobodian, Sharen Bradford, Wendy D, Cindi Wicklund

 

Galeria multimèdia

Ballet bc
Ballet bc
Ballet bc

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dissabte 6/7 - 22:00 H diumenge 7/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració80 min

Preus15-30 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut