Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Billy's Joy

Needcompany

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver   29/06

Alguna cosa fa pudor de podrit al País de les Fades... El mateix autor que va fer una repassada a la cara violenta de Shakespeare es mira ara les comèdies de l’autor. I en crea una del segle XXI ambientada en un lloc on res no és el que sembla.

Quan li van demanar a Victor Afung Lauwers que, després de Billy’s Violence, continués explorant l’univers teatral de Shakespeare passejant-se entre les seves comèdies, l’autor es va plantejar alliberar el personatge de Romeu del seu destí tràgic. Si, en alguns moments de la història, com durant el segle XVIII, un públic massa sensible a la violència i la tragèdia havia fet canviar els finals de les obres shakespearianes per fer feliços els protagonistes... què no podrà fer Lauwers avui? Amb uns Oberon i Sycorax que imaginen ser pares de Romeu i amb una Julieta expulsada de la narració, l’obra transporta els espectadors i espectadores des de l’espiritualitat suposada del País de les Fades en què s’ambienta la història fins a les polèmiques més comuns dels nostres dies: la cancel·lació cultural, el racisme estructural, la guerra, el canvi climàtic... En aquesta obra poblada per fades, reis i reines, óssos, els set nans i Blancaneu, la ficció passa a primer pla i, com passa a El somni d’una nit d’estiu, no se sap del cert què és real i què no ho és. Són els protagonistes figures tràgiques interpretant una comèdia, o uns éssers còmics immersos en la tragèdia? I tot passa en un text profundament lligat al nostre temps que parodia o reflecteix personatges shakespearians que, aquí, s’adrecen directament al públic més jove, al de les generacions Z o Millennial, que busquen el seu espai en un món de boomers. En aquest espectacle hi participen els intèrprets de Barcelona Nao Albet, Gonzalo Cunill i Juan Navarro.

Una producció de la Needcompany.

Coproducció: ImPulsTanz (Viena), Perpodium (Anvers), Le Quartz (Brest), The Shakespeare Festival (Gdansk), Teatro Central (Sevilla), Teatro Español y Naves del Español en Matadero (Madrid), CC Brugge (Bruges).

Amb el suport del Govern flamenc i del Tax Shelter del Govern federal belga, mitjançant Cronos Invest.

Aquest muntatge es representa juntament amb Billy’s Violence el diumenge 30 de juny.

Fitxa artística

Text: Victor Afung Lauwers. Música: Maarten Seghers. Creació: Jan Lauwers, Grace Ellen Barkey, Emily Hehl, Nao Albet, Gonzalo Cunill, Romy Louise Lauwers, Juan Navarro, Maarten Seghers, Meron Verbelen, Martha Gardner, Elke Janssens. Música: Maarten Seghers. Producció: Koen De Saeger, Raphael Noel, Jérémy Michel, Ditten Lerooij, Sharlotta Seeligmüller, Leander Schönweger. Oficina de la Needcompany: Pieter D’Hooghe, Rune Floryn, Vibe Stalpaert. Fotografies: Wonge Bergmann
 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dissabte 29/6 - 20:30 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 90 min

Llengua Anglès, castellà i neerlandès amb sobretitulació en català

Preus 24 €

Altres criteris Grec en xarxa

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades