Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Billy's Violence

Needcompany

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver   28/06

Les obres que va escriure Shakespeare són un catàleg de passions i, potser per això, és un autor violent com n’hi ha pocs. Ho veureu en aquest muntatge estrenat en el Grec l’any 2021 que, ara, torna en format de díptic amb una obra nova, Billy’s Joy.

Si heu vist algun cop Titus Andrònic, no caldrà que us expliquem el catàleg d’horrors i de violència gratuïta en què, de vegades, es converteixen les obres teatrals del bard anglès. Moltes de les peces que va escriure assoleixen un grau de brutalitat que les faria impossibles d’assumir per la nostra sensibilitat... si no fos que els telenotícies ens han acostumat, ja fa temps, a considerar gairebé normals el patiment i l’horror. Racisme, violència, misogínia no són en absolut estranys en les pàgines escrites per Shakespeare. Per què ens complau veure un crim de ficció o llegir-lo, quin paper té la violència en l’art del nostre temps i quines diferències hi ha en la manera de veure-la i jutjar-la avui respecte a segles passats?

El director belga Jan Lauwers, un dels grans noms del teatre europeu del nostre temps, ja ha posat en escena moltes de les obres de Shakespeare. És, per tant, un bon guia en aquest viatge pels aspectes més negres de l’obra del bard que ens proposa el seu fill, Victor Afung Lauwers, a Billy’s Violence.  És Shakespeare una mena de Tarantino de finals del segle XVI i principis del XVII? Ens responen els i les integrants de la Needcompany, una companyia teatral multidisciplinària, multicultural i innovadora, creada el 1986, i també els còmplices locals de Jan Lauwers i la Needcompany: un Nao Albet sempre disposat a explorar els camins oberts pel director belga; Gonzalo Cunill, un actor nascut a l’Argentina i amb una llarga trajectòria als escenaris catalans i també al cinema, i l’actor i director Juan Navarro. 

Una producció de la Needcompany.

Coproduït pel Grec 2021 Festival de Barcelona, Teatre Nacional de Catalunya, Teatro Español y Naves del Español en Matadero (Madrid), Teatro Central (Sevilla) i Théâtre des Salins - Scène Nationale de Martigues.

Finançat gràcies al Tax Shelter BNP Paribas Fortis Film Finance NV/SA.

Amb el suport del Tax Shelter del Govern federal belga i el Govern de Flandes.

Espectacle per a persones de més de 16 anys.

Aquest muntatge es representa juntament amb Billy’s Joy el diumenge 30 de juny.
 

Fitxa artística

Text: Victor Lauwers. Música: Maarten Seghers. Direcció, escenografia i vestuari: Jan Lauwers. Interpretació: Nao Albet, Grace Ellen Barkey, Gonzalo Cunill, Martha Gardner, Romy Louise Lauwers, Juan Navarro, Maarten Seghers, Meron Verbelen. 

Dramatúrgia: Elke Janssens, Erwin Jans. Il·luminació: Ken Hioco. Equip tècnic i de producció: Marjolein Demey, Ken Hioco, Tijs Michiels. Assistència de vestuari i attrezzo: Nina López Le Galliard

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris divendres 28/6 - 20:30 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 120 min

Llengua Anglès, castellà i neerlandès amb sobretitulació en català

Preus 24 €

Altres criteris Coproducció

Altres Espectacle per a persones de més de 16 anys.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades