Barcelona cultura

Cançó per tornar a casa

T de Teatre / Denise Despeyroux

Sala Beckett - Poblenou | 02/07 - 28/07

Grec Festival

Què passa quan es retroben tres “ex actrius” unides per l'èxit i separades pel fracàs? I què passa si en el seu camí es creua un hipnotitzador que fuig de la justícia i que assumeix davant d'elles la falsa identitat d'un dramaturg escocès?

T de Teatre, una de les companyies teatrals més populars del país, s'uneix a l'autora i directora Denise Despeyroux per protagonitzar aquesta fantasiosa proposta amb humor i pinzellades de drama. Renata, en plena crisi existencial, enreda la Rita i la Greta perquè la vagin a veure al vell casalot heretat de la seva mare en un remot poble català. Vint-i-sis anys enrere, totes tres van ser responsables del primer gran èxit del dramaturg escocès Malcolm Logan; ara no són res. Però el destí vol que, mentre es produeix aquest retrobament, coincideixin dos fets més. D'una banda, el dramaturg cèlebre, que ha estat sempre un llop estepari que fuig de la societat, decideix retirar-se en el cim de la carrera per a anar-se a viure al bosc. D'altra banda, Jonás, hipnotitzador expert, acaba de viure, amb la seva ajudant Valentina, un succés tràgic que el manté pendent d'un judici. Quan les tres amigues i els dos fugitius coincideixin a la taverna del poble, Renata no tindrà cap mena de dubte: aquest home de semblant turmentat és en Malcolm Logan i cal convèncer-lo que escrigui per a elles el seu últim i definitiu èxit. Per la seva banda, Jonás, en plena crisi d'identitat, no deixarà passar aquesta oportunitat de convertir-se en el cèlebre i enigmàtic geni.

Denise Despeyroux és una autora i directora d'escena amb més de deu obres estrenades. Títols com La Realidad, Carne viva, Los dramáticos orígenes de las galaxias espirales i Un tercer lugar han aconseguit que se la reconegui com una de les veus més singulars i interessants de la dramatúrgia espanyola contemporània. Ara signa Cançó per tornar a casa, la nova producció de les T de Teatre. La companyia, amb una trajectòria de gairebé trenta anys i més d'un milió d'espectadors, ha creat onze espectacles que van de Petits contes misògins a Com pot ser que t’estimi tant, Delicades (Grec 2010), Premis i càstigs (Grec 2015) o E.V.A. (Grec 2017). Han treballat amb alguns dels autors i directors més interessants de l'escena contemporània, entre els quals Alfredo Sanzol, Ciro Zorzoli, Javier Daulte o Julio Manrique.

Una producció de T de Teatre.

Amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.

Amb la col·laboració del Grec 2019 Festival de Barcelona.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Denise Despeyroux Interpretació: Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla, Jordi Rico, Àgata Roca. Escenografia: Alejandro Andújar Vestuari: Mamen Duch Il·luminació: Rubèn Taltavull Música original: Pablo Despeyroux So: Roger Ábalos Ajudantia de direcció: Carles Armengol Producció ejecutiva: Daniel López-Orós Fotografia: Kiku Piñol Ortigues, Noemí Elias

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 2 al 28 de juliol. De dimarts a dissabte, a les 21 h. Diumenge, a les 18 h

Espai Sala Beckett - Poblenou

Duració90 min

LlenguaCatalà

Preus20-22 €

Adreçat aEn companyia

Articles relacionats

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut