Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Cantus gestualis # Introitus

Ça Marche

Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor 12/07 - 13/07

Quina relació mantenen joc i mort? Amb aquesta pregunta en ment i treballant exclusivament amb actrius no professionals, la companyia Ça marche inicia una trilogia que desenvoluparà en els propers anys.

Amb el nom de cantus gestualis es coneixien durant l’edat mitjana les composicions literàries pensades per ser cantades o recitades en veu alta i que narraven fets i gestes protagonitzades pels reis i els herois del moment, però també els martiris dels sants. D’aquesta manera, l’audiència que escoltava els relats de dolor i patiment d’aquestes persones notables tenia la possibilitat de relativitzar els seus propis dolors i misèries i suportar-los millor. A partir d’aquest concepte, la companyia Ça Marche ens dibuixa un relat que gira al voltant de la relació entre el teatre i la mort, i com aquests dos espais s’integren en la nostra quotidianitat. Ho fa treballant amb dues dones no professionals de més de 75 anys que conduiran íntegrament aquest espectacle. Assumint el mateix paper original dels antics narradors d’altres temps, aquestes intèrprets es qüestionaran què és cantus i què és gestualis en el nostre dia a dia, tot mirant de trobar quins són els espais apartats i amagats de la nostra existència que mantenim com a individus.

És la proposta més nova d’una companyia que ha visitat anteriorment el Grec Festival de Barcelona, tot i que de manera virtual (amb From story to tale, Grec 2020), i que, entre altres, ha treballat ja amb persones grans no professionals i amb nenes i nens. Encapçalada per Nico Jongen i Laura Viñals i integrada també per Carmen Triñanes, Aurora Bauzà, Mariona Signes i Marc Salicrú, Ça Marche ha creat l’anomenada Trilogia del fill, integrada pels muntatges Ça va, Ta gueule i Silence, i més recentment Los figurantes, tots projectes amb els quals reflexionen al voltant del marc de la infantesa i de la manera com es llegeix.

El seu darrer muntatge arriba al Grec com a guanyador del premi Adrià Gual que concedeix l’Institut del Teatre per tal d’oferir suport i impulsar la producció i l’exhibició de projectes d’escenificació professionals, de qualitat i marcats per la creativitat. A més d’un ajut econòmic per a la producció, l’espectacle guanyador es programa dins del Grec Festival de Barcelona de l’any següent.

Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona, Ça Marche i l'Institut del Teatre.
Aquest espectacle va obtenir el premi Adrià Gual 2021 que concedeix l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.
Amb el suport dels Ajuts Carlota Soldevila del Teatre Lliure, Graner Centre de creació i arts vives, L'Abri (Ginebra), el Teatre d'Alella i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Ça Marche és companyia resident a la Nau Ivanow.

Fitxa artística

Direcció i dramatúrgia: Nico Jongen Interpretació: Pepita Magriñá, Ana Maria Guix Espai i figurinisme: Carmen Triñanes Disseny de llums: Carmen Triñanes, Nico Jongen Assessorament il·luminació: Marc Salicrú Tècnica il·luminació: Marieta Rojo Cos i moviment: Antes Collado Música i disseny sonor: Aurora Bauzà Confecció de vestuari: Mariona Signes Recolzament en el muntatge: José Faro Administració: Cristina Soler Producció: Laura Viñals Agraïments: Víctor Molina, Roberto Fratini, Marc Sitjà, Pere Jou Fotografia: Pirueta Photo

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dimarts 12/7 - 21:00 H dimecres 13/7 - 21:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 60 min

Llengua Castellà

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades