Barcelona cultura

Cartes a Julieta, d’Elvis Costello

La Sala BARTS al Grec

Orquestra Simfònica del Vallès-Ivan Labanda-Sergi Belbel

BARTS | 04/07 - 06/07

Grec Festival

Un dels grans noms del musical català, un director d'escena excepcional i una formació simfònica innovadora porten a escena la versió catalana d'un disc d'Elvis Costello que es basa en tot d'històries d'amor inspirades pel mite de Romeu i Julieta.

L'antic monestir de Verona on, segons la tradició, va morir Julieta, la jove coprotagonista de Romeu i Julieta, encara rep cartes de gent del tot el món que escriu a la desafortunada amant. Fins i tot un professor de la localitat es va encarregar durant anys de respondre a aquelles missives. Inspirat per aquesta història, el músic de rock Elvis Costello i el Brodsky Quartet van treure el 1993 un disc compost per vint temes, cadascun dels quals es basava en una d'aquelles històries d'amor, de traïcions i de desamors escrites pels homes i les dones anònims que s'adreçaven a Julieta. El quartet de corda i el mateix Costello van interpretar el disc al Palau de la Música Catalana el 1995, però, ara, podem escoltar a la sala BARTS una versió catalana d'aquestes cançons interpretades per Ivan Labanda, un dels noms més coneguts de l'escena musical a casa nostra. Dirigeix la posada en escena d'aquestes cartes i històries d'amor el director i dramaturg Sergi Belbel, i els posa música un quartet de solistes de l’Orquestra Simfònica del Vallès que pren, per a l'ocasió, el nom de Quartet Juliet.

Una producció de l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Fitxa artística

Autoria de les lletres i composició musical: Elvis Costello, Brodsky Quartet Traducció i adaptació de les lletres: Joan Sellent Direcció: Sergi Belbel Ajudantia de direcció: Rafaela Rivas Direcció musical: Marta Cardona Direcció vocal: Andreu Gallén Interpretació: Ivan Labanda Interpretació musical: Quartet Juliet de l’Orquestra Simfònica del Vallès (Marta Cardona, directora i violí I; Maria González, violí II; Joan Félix, viola; Sandrine Robillard, violoncel) Disseny de l'escenografia: Orquestra Simfònica del Vallès Construcció de l'escenografia: Orquestra Simfònica del Vallès Disseny de la il·luminació: Kiko Planas Disseny del so: Cesc Mojica Latorre Vestuari: Xeviot Disseny gràfic: Maite Sabalete Fotografia: Paco Amate Producció i comunicació: Blanca de Carreras, Jofre Blesa, Blai Pera Màrqueting: Orquestra Simfònica del Vallès Producció executiva: Xavier Garcia (Orquestra Simfònica del Vallès)

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dijous 4/7 - 21:00 H divendres 5/7 - 21:00 H dissabte 6/7 - 21:00 H

Espai BARTS

Preus20-30 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut