Barcelona cultura

Cases

Xesca Salvà

La Pedrera - Casa Milà | 14/07 - 17/07

Grec Festival

Soc una persona espectadora però també construeixo la història. Així vol que us sentiu l'autora d'aquesta instal·lació, amb un clar parentiu amb el món del joc. Obriu bé les orelles que, aquí, el so és el desllorigador de la vostra fantasia.

Xesca Salvà és escenògrafa, d'aquí que en aquesta creació treballi amb maquetes. Veient les caixes en miniatura que us trobareu en entrar, pensareu en els jocs de construcció de quan éreu infants o potser en una casa de nines. I és que el joc és ideal per moure's entre la ficció i la realitat, entre la persona i el personatge i entre el secret i l'exhibició... Això és una combinació entre acció i instal·lació que arrenca en el moment en què us donen uns auriculars i, asseguts de dos en dos davant d'una taula amb una maqueta, us conviden a escoltar un àudio. A cadascuna de les cases us explicaran històries íntimes protagonitzades per dones a partir d'entrevistes reals realitzades amb habitants de diferents ciutats. L’una és una àvia, l’altra no té llar, la tercera us parlarà d'amor, de llibertat i de sexe, una altra confessa que és bruixa... Cada casa és una història. Només caldrà que pareu l'orella i seguiu les instruccions, perquè no fareu d'espectadors i prou, sinó que, en manipular els objectes que us trobareu dins de les cases, contribuireu decisivament al desenvolupament de cada història.

Xesca Salvà, nascuda a Llucmajor, és llicenciada en Escenografia per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i ha col·laborat en tot de propostes escèniques de teatre i dansa. Amb aquest projecte, planteja una reflexió sobre l’espai com a edificació audible i el so com a arquitectura sonora, sempre amb l'objectiu de crear espais emocionals que permetin als espectadors i espectadores relacionar-se amb l’obra que estan veient.

Una producció de Projecte Cases amb la col·laboració de Festival IF Barcelona i la Fundació Arrels i sobretot de moltes dones que, entre Barcelona, Mallorca i Cadis,  ens han deixat les seves veus.

Amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Fitxa artística

Creació i disseny: Xesca Salvà Dramatúrgia: Jorge Gallardo i Guillem Serrabassa Veu en off: Esperança Crespí Creació electrònica: Quim Llorens Edició del so: Odil Bright Producció: Maria G. Rovelló

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris Del 14 al 17 de juliol, de 17.30 a 22 h (passis a les 17.30, 18.15, 19.00, 19.45, 20.30 i 21.15 h)

Espai La Pedrera - Casa Milà

Duració35 min

LlenguaCatalà i castellà

Preus 8 €

Adreçat aPassions

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut