Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Celui qui tombe

Yoann Bourgeois

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany 22/07 - 23/07

El desequilibri i l'estètica del risc són la base d'un espectacle que treballa amb elements del circ i de la dansa. Moments de vertigen i moviment harmònic, en un muntatge que desafia la física... o que ho sembla!

Diuen que els espectacles d'aquest artista enamoren espectadors i espectadors de tota mena a primer cop d'ull, potser perquè aquest acròbata, malabarista i coreògraf s'entesta a desafiar les lleis del moviment i a crear unes escenes de grup que combinen una habilitat tècnica excepcional amb una imaginació fora dels límits i una poesia que ho amara tot. Al Grec 2018 Festival de Barcelona el vam veure per primera vegada a la ciutat amb Minuit, però ja feia un parell d'anys que el públic europeu el coneixia per aquest espectacle, Celui qui tombe. Aquí, col·loca sis intèrprets —són ballarins, acròbates o totes dues coses a la vegada?— sobre una plataforma que belluga constantment i que els sotmet a una situació d'inestabilitat que possiblement tingui molts punts en comú amb les inseguretats i els entrebancs que tothom pateix durant l'existència. Obligats a treballar en comú, a confiar els uns en els altres, aquests artistes interpreten un muntatge escènic, però sembla ben bé que ens parlin de la vida humana.  

El muntatge es va estrenar l'any 2014 a la Biennal de la Dansa de Lió, però encara no s'havia vist mai a Barcelona. Serà una nova oportunitat, després de l'esmentada Minuit, de posar a prova el talent d'un artista que va crear la seva primera companyia l'any 2010, després d'haver actuat amb coreògrafs de renom. Format en les arts del circ i la dansa, va formar part de la companyia de dansa de Maguy Marin i ha creat peces que exploren els conceptes de gravetat, equilibri i punt de suspensió, el moment en què un objecte llançat a l'aire arriba al punt més alt de la paràbola abans no comenci a caure, que ha estat el focus d'algunes de les seves creacions escèniques.

Del 2016 al 2022, ha estat director del Centre Coreogràfic Nacional de Grenoble (CCN2), i s’ha convertit en el primer artista de circ a dirigir una institució nacional dedicada a l'art coreogràfic. Avui, amb la nova Yoann Bourgeois Art Company, continua desenvolupant-se a través de creacions, col·laboracions i tallers arreu del món. En perpètua renovació, actualment treballa en un projecte innovador, un espai natural sensible (SNE) que combinarà la recerca poètica i la protecció del medi ambient.

Una producció de la Yoann Bourgeois Art Company

En coproducció amb Mc2: Grenoble - Biennale de la Danse de Lyon - Théâtre de La Ville, Paris - Maison de la Culture de Bourges - L'hippodrome, Scène Nationale de Douai - Le Manège de Reims, Scène Nationale - Le Parvis, Scène Nationale de Tarbes Pyrénées - Théâtre du Vellein - La Brèche, Pôle National des Arts du Cirque de Basse-Normandie/Cherbourg-Octeville, Théâtre National de Bretagne- Rennes

Amb el suport d'Adami, Spedidam, Petzl

Yoann Bourgeois Art Company està finançada pel Drac Auvergne - Rhône-Alpes/Ministère de la Culture et de la Communication
 

Fitxa artística

Concepte, posada en escena i disseny de l'escenografia: Yoann Bourgeois. Ajudantia de direcció: Marie Fonte. Interpretació: Marie Bourgeois, Julien Cramillet, Jean-Yves Phuong, Sarah Silverblatt-Buser, Agnès Canova, Kerem Gelebek. Treball de veu: Caroline Blanpied, Jean-Baptiste Veyret-Logerias. Disseny de la il·luminació: Adèle Grépinet. Disseny del so: Antoine Garry. Vestuari: Ginette/Sigolène Petey. Direcció tècnica: Julien Soulatre. Regidoria: Etienne Debraux. Il·luminació: Magali Larché. So: Tania Volke.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris dissabte 22/7 - 20:00 H diumenge 23/7 - 18:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 60 min

Preus 28 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades