Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Chano Domínguez / José Quevedo Bolita

Desvarío

Districte de Nou Barris (Pati)   18/07 - 18/07

Jazz i flamenc. Un dels pianos flamencs amb més projecció internacional i un guitarra lliurat a la hibridació, en la darrera jornada del festival flamenc que organitza l’associació El Dorado.

El pianista gadità Chano Domínguez és possiblement el nom més important dels territoris compartits entre jazz i flamenc des de Paco de Lucía. La seva carrera abasta més de quaranta anys de música, part dels quals se’ls ha passat a Brooklyn. Ha actuat en els principals auditoris nord-americans i s’ha convertit en una referència per a músics com Wynton Marsalis. El podrem escoltar en un concert de piano que promet ser un dels grans moments del Desvarío d’enguany. 

Com a segona actuació de la nit, el concert Caótico Bolita, protagonitzat pel guitarra José Quevedo Bolita, acompanyat a la percussió per Paquito González i al contrabaix per Pablo Martín Caminero. “No em considero un músic de jazz, ni ho soc ni ho pretenc; jo soc un músic que, a part de tocar un instrument d’arrel com la guitarra flamenca, tinc les meves inquietuds”, diu, i aquestes inquietuds l’han portat a abastar tot l’espectre del flamenc. Ha tocat per a Eva Yerbabuena, Sara Baras o Israel Galván, i per a cantaores com Carmen Linares, Arcángel o Miguel Poveda. Autor de treballs discogràfics que hibriden el flamenc i altres músiques, fa poc ha editat el disc Fértil i aviat estrenarà l’espectacle En libertad, compost amb Joan Albert Amargós per a Marina Heredia, per encàrrec de l’Orquestra Simfònica de Duisburg.

Desvarío és hereu del festival Flamenco a Nou Barris, nascut l’any 2000 i que, després de disset edicions, es va extingir. Ara, El Dorado SFB, en col·laboració amb el Districte de Nou Barris, s’ha fet càrrec de la direcció i la gestió del festival. El Dorado SFB és una associació cultural que va néixer l’any 2007 amb la finalitat de crear un espai estable de promoció i difusió de la cultura flamenca a Barcelona des de la comprensió del flamenc com un art popular modern. 

Una coproducció del Districte de Nou Barris i El Dorado, Sociedad Flamenca Barcelonesa.
Amb el suport del Grec 2024 Festival de Barcelona.

 

Fitxa artística

Interpretació musical: Piano Solo. Chano Domínguez (piano).Caótico Bolita. José Quevedo Bolita (guitarra), Paquito González, (percussió), Pablo Martín Caminero (contrabaix)
 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dijous 18/7 - 21:00 H dijous 18/7 - 23:00 H

Espai Districte de Nou Barris (Pati)

Llengua -

Preus 15 €

Altres criteris Grec en xarxa

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades