Barcelona cultura

Chick Corea: The Spanish Heart Band

Teatre Grec | 28/07

Ara que fa 43 anys de l'aparició del mític disc My Spanish Heart, el músic nord-americà torna a vestir el seu jazz de sons llatins i flamencs en un concert en què l'acompanyen grans músics com Jorge Pardo o Niño Josele.

És un dels grans mites del jazz mundial, un artista nascut el 1941 que segueix il·luminant els escenaris cada cop que els trepitja i que s'asseu davant d'un piano acústic o un teclat elèctric. Si els premis volen dir alguna cosa, caldria recordar que Chick Corea és el quart artista més nominat en la història dels Grammy i que segueix sent considerat pels mateixos aficionats al jazz com un dels puntals d'aquesta escena. Convertit en un dels mestres del jazz fusió, ha hibridat els seus sons amb tota mena de ritmes i, especialment, amb el flamenc. Ell mateix confessava que el seu gran amic Paco de Lucía va constituir per a ell una influència musical a l'alçada de Miles Davis, John Coltrane o, en un altre registre, Béla Bartók i Mozart.

L'any 1976, va editar My Spanish Heart, un dels treballs discogràfics que més aplaudiments li han merescut, tota una referència que lligava el jazz, els sons llatins i el flamenc. Quan es compleixen 43 anys de l'aparició del disc, el pianista i compositor s'envolta de grans noms imbuïts d'aquests estils, entre els quals hi ha alguns antics col·laboradors de Paco de Lucía. I és que The Spanish Heart Band aplega grans figures, com el madrileny Jorge Pardo, que va ser membre original de la banda del guitarrista desaparegut i ara acompanya Chick Corea al saxo i la flauta, i Niño Josele, un guitarrista marcat pel jazz i fill d'un prestigiós cantaor. Completen la banda la trompeta del també compositor Michael Rodríguez, el trombó i la flauta de Steve Davis, a més del baix del músic cubà Carlitos del Puerto i la bateria de Marcus Gilmore. Al baile, un dels valors que marquen l'actualitat del gènere i que s'han esforçat a donar-lo a conèixer arreu del món, un Nino de los Reyes nascut a Boston que va debutar amb només 6 anys a Buenos Aires. Prou conegut als escenaris nord-americans, Nino ha mostrat també el seu talent en escenaris tan prestigiosos com el Sadler's Wells de Londres i l'Opera House de Sidney.

Una producció de The Project.

Fitxa artística

Interpretació: Chick Corea (piano), Jorge Pardo (saxo i flauta), Michael Rodriguez (trompeta), Steve Davis (trombó), Niño Josele (guitarra), Carlitos del Puerto (baix), Marcus Gilmore (bateria), Nino de los Reyes (baile)

 

Galeria multimèdia

Chick Corea - Flamenc

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris diumenge 28/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Preus35-58 €

Adreçat aNits d'estiu

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut