Barcelona cultura

Cia. Maduixa

Lù (路)

Mercat de les Flors - Sala Pina Bausch16/07 - 17/07

La dansa i unes imatges d'una gran bellesa són les eines que utilitza aquesta companyia per parlar sobre el treball infantil però, també, sobre el món de fantasies gràcies al qual els menuts resisteixen la duresa de la seva vida quotidiana.

Les protagonistes d'aquesta peça, a cavall entre el moviment, l'audiovisual i les arts plàstiques, són dues nenes. I malgrat la seva curta edat, es veuen obligades a treballar en condicions duríssimes que molts adults del nostre món trobarien insuportables. Elles, però, aconsegueixen sobreviure dia rere dia, exhibint una resiliència poc habitual contra l'adversitat. Potser és perquè el seu món interior, l'univers imaginari on es refugien, els permet fer front al patiment i la injustícia. Treballen, però també juguen. I en els seus jocs reflecteixen els seus somnis i anhels: una llar i una família. Us ho explicaran si els doneu l'oportunitat d'alliberar la seva imaginació i, en especial, la seva creativitat. Amb un títol que en xinès significa “camí”, aquest muntatge ens introdueix en la màgia i la poesia d'aquest món plàstic a partir punts, línies i formes. I també de les pintures d'estil puntillista de la japonesa Yayoi Kusama, que són una de les fonts d'inspiració d'aquest muntatge.

Lù () és el nou espectacle de dansa familiar de la companyia Maduixa, un col·lectiu artístic nascut a Sueca (València) el 2004 de la mà de Joan Santacreu i que enguany celebra el seu quinzè aniversari amb aquesta producció. Amb freqüents incursions en escenaris d'Europa, Àsia i Amèrica del Nord, durant els seus quinze anys de trajectòria han creat tot d'espectacles que interpel·laven la canalla a còpia de coreografies i d'uns referents visuals de gran potència, sovint inspirats en grans mestres de les arts que van del pintor Joan Miró (Ras!) i el poeta visual Joan Brossa (Consonant) a l'artista contemporani Sol Lewitt (Dot, vist al Grec 2014). Aquest 2018 passat, la companyia va guanyar dos Max i quatre premis de les Arts Escèniques Valencianes per Mulïer, una exploració de la feminitat interpretada sobre xanques per cinc ballarines que vam poder veure a les festes de la Mercè del 2017.

Una producció de la Cia. Maduixa.

Amb el suport del Grec 2019 Festival de Barcelona i l'Institut Valencià de Cultura.

Maduixa Teatre és una companyia resident de l'Ajuntament de Sueca.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 4 anys.

Fitxa artística

Concepció i direcció: Joan Santacreu Interpretació: Laia Sorribes, Melisa Usina Dramatúrgia i ajudantia de direcció: Paula Llorens Direcció coreogràfica: Baldo Ruiz Assessorament: Cristina Fernández Composició musical: Damián Sánchez Disseny del vestuari: Joan Miquel Reig Realització del vestuari: Blancatela Tècnica corporal: Pau Bachero Audiovisuals: VirtualArt i Bea Herráiz Disseny de la il·luminació: Ximo Olcina Tècnic de so: Andrés Roses Assistència de producció: Marianne Maravilla Producció i distribució: Loles Peris, Elena Villagrasa

 

Galeria multimèdia

CIA MADUIXA

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dimarts 16/7 - 18:00 H dimecres 17/7 - 18:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració40 min

Preus 12 €

Adreçat aEn companyia

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut