Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Cia. Sol Picó

Titanas al Born

El Born CCM 06/07 - 07/07

Quatre dones, totes amb carreres llargues a l’esquena i experiència consolidada, protagonitzen un espectacle innovador en una versió creada específicament per a El Born Centre de Cultura i Memòria. Quatre gegantes de la dansa i de la música.

El títol de l’espectacle ja us avisa del que veureu en escena: unes dones amb un talent titànic que són referències imprescindibles en les seves escenes respectives. Us parlem de les ballarines i coreògrafes que interpreten, han creat i dirigeixen aquest espectacle, i de la música que ha creat la banda sonora que l’acompanya. Aquestes creadores són l’alcoiana instal·lada a Barcelona Sol Picó, la sueca Charlotta Öfverholm i la gironina Anna Ventura, més coneguda amb el nom de Natsuki, a més de la creadora del món sonor que les envoltarà, Judit Farrés. Totes quatre van crear i protagonitzar a València una primera versió del muntatge, que ara es trasllada al jaciment de El Born i que interpreten Sol Picó, Natsuki i, en substitució d’una Charlotta Öfverholm amb compromisos ineludibles, la barcelonina Encarni Sánchez, que interpretarà una peça creada per a Titanas al Born, dirigida i coreografiada per Sol Picó. El muntatge té la participació de la Societat Coral Amics de la Unió, destacada entitat musical de Granollers amb una història que es remunta al 1877. 

L’espectacularitat d’un escenari mineral que traspua silenciosament la seva història substitueix les videoprojeccions de la peça original; les ruïnes que conté podrien fusionar-se amb les restes d’un llunyà Olimp, una àrea de creativitat i relació per a unes “titanes” modernes. La immensitat de l’edifici els escau perfectament, s’ajusta al propòsit i ens mostra la seva petitesa i fragilitat i les dota d’humanitat. Pujades a les passarel·les, flotant sobre les ruïnes, suspeses en un temps construït en el passat, les titanes evolucionen pels llargs passadissos, acompanyades pel públic i pel cor de veus femenines que les embolcalla i guia a través de les diverses escenes. Això és una festa del ritme i l’energia, un muntatge lliure, amb música en directe i amb molts estímuls que, en sintonia amb l’espai de representació, us faran pensar en els conceptes de llegat i memòria

Una coproducció del Palau de les Arts Reina Sofia de València, Sol Picó Cia. de Danza, Natsuki i L’Universelle Illustrée Compagnie/France, i Charlotta Öfverholm.

Amb l’ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb la col·laboració del MIAM, Museu Immaterial de les Arts del Moviment (la Bisbal d’Empordà).

Fitxa artística

Coreografia i direcció: Charlotta Öfverholm, Natsuki, Sol Picó. Interpretació: Encarni Sánchez, Natsuki, Sol Picó. Creació i direcció musical: Judit Farrés. Disseny d'il·luminació: La Invisible, Maria Güell Ordis. Assistència coreogràfica: Carlos Fernández. Producció: Núria Aguiló, Pia Mazuela, Eva Calderero. Interpretació vocal: Cor de la Unió de Granollers. Tècnic de so: Stéphane Carteaux. Vestuari: Kova Loka & La Divina.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris 6 i 7 de juliol, a les 21.30 h

Espai El Born CCM

Duració 50 min

Preus 15 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades