Barcelona cultura

Corpus

Xavier Bobés

La Pedrera - Casa Milà | 22/07 - 24/07

Grec Festival

Una peça escultòrica, un manipulador d’objectes i una intèrpret musical estableixen un diàleg íntim que estudia les relacions entre el cos i l’objecte a còpia de grans dosis de poesia i música clàssica.

Si vau tenir sort, potser en l’edició del Grec 2015 vau poder veure una petita gran creació titulada Cosas que se olvidan fácilmente, un muntatge teatral al voltant de la memòria que va deixar empremta en l’ànim dels pocs espectadors i espectadores que el van poder veure. I és que era un muntatge de petit format i les entrades es van exhaurir ràpidament, tant en aquestes funcions com en les més de 1.100 que l’artista va oferir després. Ara, Xavier Bobés torna a proposar-nos un espectacle íntim, un espectacle per a poc públic, que protagonitza amb la violoncel·lista Frances Bartlett i amb una peça escultòrica. Música, arts plàstiques i escena, doncs, coincideixen en una proposta que es desenvolupa en el centre d’un cercle format pel públic mateix, que assisteix a la construcció d’un paisatge que cadascú interpretarà a la seva manera. Aquí, els cossos humans dialogaran amb el cos animal o vegetal en una exploració de la relació que mantenim amb la natura i, especialment, amb els objectes. Sons barrocs interpretats en viu acompanyen un muntatge sense una trama ni una història definida. Quin vincle s’estableix amb un objecte pensat per ser exposat? Quina relació hi ha entre una peça inacabada, en transformació, el nostre cos en canvi constant o la fusta d’un arbre que creix i que també és diferent a cada moment?

Es fa aquestes preguntes un actor, manipulador i creador escènic que és un enamorat de la poètica dels objectes i que fa més de quinze anys que treballa amb els objectes i amb el simbolisme que desprenen. Creador de la companyia Playground, ha produït espectacles que van d’El cap als núvols a Monstres, passant per col·laboracions amb Jomi Oligor i Shaday Larios, també presents en l’edició d’enguany del Grec, en el col·lectiu de teatre Agencia El Solar. Detectives de Objetos, amb els quals ha creat Primer álbum i Cuaderno de campo (Grec 2018).

Una coproducció de L’Auditori de Barcelona i Teatros del Canal de Madrid.

Amb la col·laboració de L’animal a l’esquena i Azala.

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Fitxa artística

Creació i interpretació escènica: Xavier Bobés Creació escultòrica: Gerard Mas Concepció i interpretació musical: Frances Bartlett Construcció de l’espai escènic: Pep Aymerich Creació lumínica: Cube.bz Producció: Imma Bové Assessorament en la creació: Eric de Sarria Vestuari: CarmePuigdevalliPlantéS

 

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dimecres 22/7 - 19:00 H dijous 23/7 - 19:00 H divendres 24/7 - 19:00 H

Espai La Pedrera - Casa Milà

Duració50 min

LlenguaEspectacle sense text

Preus 7 €

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut