Barcelona cultura

Creació i museus

Biennal del Pensament 2020

Diversos espais | 13/10 - 18/10

De Grec a Grec

Artistes i creadors de disciplines diverses i relacionats amb algunes de les fàbriques de creació de la ciutat entren en contacte amb els museus i institucions culturals de Barcelona i interactuen amb les seves instal·lacions i els seus fons en un seguit de muntatges de teatre, dansa, circ o música.

La Caldera Les Corts / MUHBA
Els camins de l’aigua

L’estació de bombatge, els conductes, els dipòsits i les comportes de la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella, una de les moltes dependències que el Museu d’Història de Barcelona té repartides per tota la ciutat, són l’escenari d’un recorregut performatiu i participatiu. La proposta està dirigida pels artistes Laia Estruch i Marc Vives.

Hangar / Museu de la Música
La persistència del so

Vídeos i sons generen relats des d’una perspectiva discapacitadora. Se n’encarrega Helena Vinent, una artista que treballa amb continguts visuals i discursius i que acostuma a apropiar-se i a samplejar materials de procedències diverses.

La Escocesa / El Born Centre de Cultura i Memòria
El mur com a metàfora

La fàbrica de creació La Escocesa munta el Curs de tècniques teatrals per a performers, que està a càrrec del director teatral Ferran Utzet. Ell mateix dirigirà els participants del curs en una creació col·lectiva i una instal·lació performativa que tindrà el Born com a escenari.

La Central del Circ / Museu Frederic Marès
Tour

A partir de les col·leccions del Museu Frederic Marès, es cerca un diàleg entre les declinacions dels diversos objectes de col·leccionista i les declinacions del treball del torner (gerra cuita acabada-gerra de fang cru humida-gerra de fang cru seca), conjuntament amb les declinacions possibles a dur a terme amb el cos suspès de la trapezista Carla Farreny.

Nau Ivanow / Museu Etnològic i de Cultures del Món
Ciudades imposibles

Un procés participatiu amb els veïns i veïnes del barri de la Sagrera ha originat un arxiu de projectes mitjançant els quals podrem visualitzar un seguit de... ciutats impossibles! Ara, les col·leccions del Museu de la Ciutat Impossible s’activen en una acció performativa dirigida pel director d’escena Aristeo Mora.

Graner, centre de creació / Castell de Montjuïc
Stone and Silk

Una peça de dansa creada específicament per ser interpretada als espais del Castell de Montjuïc. La signa la coreògrafa Paloma Muñoz, una artista amb una llarga experiència en companyies barcelonines (des d’IT Dansa fins a Metros, passant per Thomas Noone Dance) i coneguda per projectes com Siberia, que han donat a conèixer el seu propi llenguatge coreogràfic.

La programació del De Grec a Grec està subjecta a les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la incertesa de la situació actual.

 

Galeria multimèdia

Dates i horaris 13/10 - 18/10

Espai Diversos espais

PreusGratuït (amb reserva prèvia)

Altres criteris Coproducció

Altres

Comparteix aquest contingut