Barcelona cultura

Cuculand Souvenir

Roberto Olivan Performing Arts

Teatre Grec | 06/07

Grec Festival

Dansa i circ contemporanis es fusionen en una producció de gran format que explora l’impacte de l’evolució tecnològica en la nostra quotidianitat.

Roberto Olivan posa sobre l’escenari el resultat d’un procés d’investigació creativa a través de la unió de les arts escèniques i la tecnologia, i ho fa acompanyat de ballarins i artistes de circ, de la música electroacústica de l’escultor de sons Laurent Delforge, i de la il·luminació escenogràfica de Romain Tardy, un dels artistes visuals més importants de l’escena digital actual.

L’obra medita sobre la pèrdua de control del present. Estem fets de records i imaginació, partim d’una herència i una tradició històrica, de manera que davant d’un present/futur incert, el passat es transforma en un record superficial, un “souvenir” d’una època perfecta, un factor d’alienació que ens ajuda a escapar de la nostra realitat. Però, realment era tot perfecte? O potser la nostàlgia per un passat idealitzat no és més que una trampa que no ens deixa mirar cap al futur?

Cuculand Souvenir ens convida a reflexionar sobre com hem deixat de fer servir la tecnologia per passar a viure-la i com projectem el futur mentre construïm el passat. I és que aquests avenços i el pas del temps són dos factors imparables i inalienables de la nostra societat. La velocitat dels fets i els canvis constants, amb els seus avantatges i desavantatges, sembla que ens han portat a viure en una mena d’absurditat, de terra de bojos o “cuculand”, on irònicament la nostra genialitat ens permet crear eines més eficients que mai per tornar enrere, sent alhora amos i esclaus.

Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona, ICEC - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Teatre Nacional de Catalunya, Festival Sismògraf d’Olot, Kalamata International Dance Festival
Amb el suport de: Xarxa Transversal, Fundación Municipal de Cultura de Valladolid/Teatro Lava, ATRIUM Viladecans, Solidança.

Fitxa artística

Concepte, creació, direcció i coreografia: Roberto Olivan Creació i interpretació: Manuel Tiger/Héctor Plaza Buba, Delia Ceruti, Luis García Fruta, Dunya Narli, Chey Jurado, Akira Yoshida, Tina Afiyan Breiova Disseny, creació i direcció musical: Laurent Delforge Artista visual: Romain Tardy Assessorament a la dramatúrgia: Piero Steiner Direcció tècnica i disseny de llums: Oriol Ibáñez Vestuari: Adriana Parra Concepte i realització escenogràfica: R.O.P.A. - Roberto Olivan Performing Arts Fotografia, vídeo i comunicació: Vèrtex Comunicació Producció: R.O.P.A. - Roberto Olivan Performing Arts Producció executiva i management: Carmina Escardó - DROM Fotografia: Albert Vidal, Jesús Robisco

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris divendres 6/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració70 min

Preus15 -22 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut