Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Dorantes & Renaud Garcia-Fons / Esperanza Fernández & Miguel Ángel Cortés

Desvarío

Districte de Nou Barris (Pati) 21/07 - 21/07

Dues figures destacades del flamenc actual i la combinació flamenca d'un contrabaix i un piano, en la segona jornada d'un festival que converteix en escenari la plaça Major de Nou Barris i que programa l'associació El Dorado.

David Peña Dorantes i Renaud Garcia-Fons obren la nit del divendres amb un Paseo a dos que satisfarà els melòmans més exigents. Dorantes és un artista que va créixer en la tradició flamenca i que tocava la guitarra fins que va descobrir el piano i va començar a experimentar amb la màxima llibertat. I és que David Peña Dorantes és un dels grans exponents internacionals del piano flamenc. El veurem amb Renaud Garcia-Fons, un contrabaixista nascut a París el 1962 que és un virtuós del seu instrument, amb el qual ha recorregut llenguatges musicals de mig món, inclosos els ritmes mediterranis i, és clar, el flamenc. L'hem vist treballar amb el veterà guitarrista Pedro Soler, amb Gerardo Núñez i, com en aquest cas, amb l'innovador pianista contemporani David Peña Dorantes. 

La jornada del divendres, 21 de juliol es completa amb l'actuació de la cantaora Esperanza Fernández i el guitarrista Miguel Ángel Cortés, dues de les grans figures del flamenc actual. Ella va néixer a Sevilla el 1966 en una família d'artistes flamencs i durant la seva carrera ha aplicat els coneixements adquirits a casa, contaminats per una versatilitat que l'ha fet créixer sense parar com a artista. L'acompanya a la guitarra un músic que des que era un nen ja sabia a què es dedicaria. És Miguel Ángel Cortés, nascut a Granada l'any 1972, tota una referència del flamenc actual, tant quan actua sol com quan acompanya el cante.

Desvarío és hereu del festival Flamenco a Nou Barris, nascut l'any 2000 i que, després de disset edicions, es va extingir. Ara, El Dorado S. F. B., en col·laboració amb els Serveis Tècnics del Districte de Nou Barris, s’ha fet càrrec de la direcció i la gestió del nou festival. El Dorado és una associació cultural que va néixer l’any 2007 amb la finalitat de crear un espai estable de promoció i difusió de la cultura flamenca a Barcelona des de la comprensió del flamenc com un art popular modern. 

Una coproducció del Districte de Nou Barris i El Dorado, Sociedad Flamenca Barcelonesa.

Amb el suport del Grec 2023 Festival de Barcelona.

Fitxa artística

Interpretació musical: Esperanza Fernández (cante), Miguel Ángel Cortés (guitarra), David Peña Dorantes (piano), Renaud Garcia-Fons (contrabaix).

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris 21 de juliol a les 21.30 h i a les 23.00 h

Espai Districte de Nou Barris (Pati)

Duració 150 min

Preus 15 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades