Barcelona cultura

El apellido comienza conmigo

Chaska Mori

La Badabadoc | 06/05 - 24/05

La Badabadoc Teatre

De Grec a Grec

Una història personal viscuda per la mateixa autora i protagonista ens il·lustra sobre un aspecte de la realitat peruana en què legalitat i il·legalitat, justícia i injustícia són molt més a prop del que ens podríem pensar.

Una dona torna al Perú, el seu país, després de la mort del seu pare i, amb l’herència que li ha deixat, decideix comprar-se un terreny als afores de Lima per construir-s’hi una casa. Però, abans que pugui ocupar el solar, uns traficants de terres l’envaeixen i es veu obligada a emprendre un procés judicial. No sospita que s’haurà d’enfrontar a un sistema on impera la llei del més fort. L’experiència, i també el descobriment d’uns fets que fan trontollar el que sap sobre la seva família, acabaran per transformar-la profundament.

A El apellido comienza conmigo, coneixerem l’experiència de Chaska Mori que, després de viure una situació molt comuna al Perú, l’ha portada al teatre amb la col·laboració de Luisa Pardo i Gabino Rodríguez, integrants de Lagartijas Tiradas al Sol, un dels col·lectius escènics més innovadors del teatre mexicà actual. En aquest muntatge, una barreja de teatre documental i autoficció, la història personal de la protagonista acaba sent la història d’un país i ens il·lustra sobre el funcionament d’una societat en la qual el que és just i legal i el que no ho és mantenen una relació estranyament estreta que s’estén a tots els nivells de la vida, fins i tot al nucli familiar.

L’autora d’aquest espectacle és una dramaturga, directora, guionista i productora de documentals que s’ha format tant en ciències polítiques com en dramatúrgia, direcció i interpretació. Ha treballat a Espanya en diversos projectes documentals i ha escrit, entre altres, el guió del film Boliviana (2015), en què el director Mariano Agudo parlava sobre Bolívia a partir de les històries personals d’una sèrie de dones que vivien al país sud-americà. Al Perú, Chaska Mori ha fundat la productora audiovisual Fílmico, amb la qual ha fet realitat el curt La búsqueda, premiat en diversos festivals. 

Una coproducció de Lagartijas Tiradas al Sol, el Centro Cultural de la Universidad del Pacífico i Fílmico.

Amb el suport d’Iberescena.

Espectacle per a persones de més de 14 anys.

Fitxa artística

Direcció, dramatúrgia i interpretació: Chaska Mori Direcció adjunta: Steven Buendía Dramaturgistes: Luisa Pardo, Gabino Rodríguez Assessorament artístic: Lucero Medina Hú Videos: Daniel Lagares, Mariano Agudo Disseny de la il·luminació: Julio Beltrán Disseny del so: Juan Leduc Música: Cum dederit, d'Antonio Vivaldi, interpretat per Andreas Schöll, Norah Fischer i Marnix Dorrestein; Demolición, de Los Saicos; Herido corazón, d'Armonia 10 Producció i fotografia: Claudia Córdova Zignago

 

 

Galeria multimèdia

Disciplina Teatre

Dates i horaris 6/05 al 24/05

Espai La Badabadoc

Duració70 min

LlenguaCastellà

Preus18-20 €

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut