Barcelona cultura

El apellido comienza conmigo

Chaska Mori

La Badabadoc - Canal de YouTube 16/07 - 16/07

Grec en obert

Una peça audiovisual que va néixer com un projecte documental, va acabar convertida en muntatge teatral i, ara, retorna als orígens. Al Perú d’avui, justícia i injustícia, legalitat i il·legalitat són molt més a prop del que ens podríem pensar.

Chaska Mori és una dramaturga, directora, guionista i productora de documentals que un dia va començar a filmar una història desconeguda sobre la seva família paterna. El rodatge, en unes terres que l’autora havia heretat del seu pare, va quedar interromput per l’aparició d’uns traficants de terres, una figura molt present al Perú d’avui, i l’inici d’un llarg procés judicial. La història va donar lloc a un muntatge teatral que s’havia de veure al Grec 2020 Festival de Barcelona, però que s’ha hagut de suspendre a causa de la crisi de la covid-19. A canvi, però, podem veure una tria del material filmat originalment, a més d’imatges de l’enregistrament de la funció teatral esmentada i, també, imatges copsades actualment a la casa familiar convertida en un set de rodatge i de la qual els intèrprets no poden sortir.  Del documental al teatre i del teatre al documental.

Després de la presentació del documental audiovisual, hi haurà una xerrada-col·loqui amb la directora, creadora i actriu del projecte, Chaska Mori; el codirector de l’obra, Steven Buendía; el fotògraf i muntador de la peça, Daniel Lagares i el coproductor i membre de Centro Cultural de la Universidad del Pacífico, Sergio Llusera. A més, també participaran en la conversa els directors de La Badabadoc, Àngel Grisalvo i Guada Cejas.

El muntatge teatral El apellido comienza conmigo es podrà veure el maig del 2021 dins del programa “De Grec a Grec”.

L’espectacle forma part de la proposta en línia “Grec de proximitat” del Grec Festival de Barcelona, dedicada a generar contingut virtual a partir de les produccions que s’haurien hagut de veure aquest estiu en les sales de petit format de la ciutat. La crisi de la covid-19 ha obligat a suspendre les representacions físiques, sempre muntatges relacionats amb l’Amèrica Llatina, però el festival proposa ara un seguit d’accions virtuals que inclouen representacions, xerrades i altres propostes.

Una coproducció de Lagartijas Tiradas al Sol, el Centro Cultural de la Universidad del Pacífico i Fílmico.

Amb el suport dIberescena.

Fitxa artística

Direcció: Chaska Mori Guió: Chaska Mori, en col·laboració amb Steven Buendía Fotografia i muntatge: Daniel Lagares Assessorament en el guió: Steven Buendía Producció: Filmico

 

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dijous 16/7 - 19:00 H dijous 16/7 - 20:00 H

Espai La Badabadoc

Duració40 min

LlenguaCastellà

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut