Anar al contingut principal
Barcelona cultura

El cap als núvols

de Xavier Bobés i interpretat per Marc Guillén

Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure   29/06 - 30/06

Entrades exhaurides
I si expliquem una història d’adults amb les joguines que han sobreviscut a la nostra infància? Aquest és el punt de partida d’un espectacle de l’any 2003 que, més de vint anys més tard, continua atrapant el públic amb una proposta delicada i emocionant.

Els objectes són testimonis de les nostres vides. Els més quotidians, els més humils, aquells amb els quals convivim, fins i tot sense adonar-nos-en, es converteixen en un dipòsit de les nostres emocions. El teatre pot revifar-los i aconseguir que transmetin els nostres records i emocions als espectadors. Això ho va descobrir fa anys Xavier Bobés, un especialista a crear mons màgics del no-res fent servir els objectes més inversemblants. 

El cap als núvols va ser la seva primera proposta en solitari. I per celebrar els vint anys de creació de l’espectacle, Bobés convida Marc Guillén a endinsar-se en aquest univers de fragments i restes de joguines: un joc insòlit sobre les cases que l’amor fa i desfà, sobre els cossos que abracem una vegada i ara són records, sobre el desig i la solitud.

Acompanyant del Grec Festival de Barcelona en les últimes edicions i creador de la companyia Playground, Xavier Bobés ha presentat, molt sovint en espais tan insòlits com els mateixos espectacles que produeix, unes creacions escèniques en les quals treballa amb objectes. Aconsegueix alliberar-los del seu caràcter banal i quotidià per revestir-los de màgia i poesia. Autor de vuit espectacles fins al moment, Bobés ha passat pel Grec en solitari (Cosas que se olvidan fácilmente, Grec 2015, i Corpus, el 2020) o amb l’agència de detectius d’objectes El Solar, creada amb Jomi Oligor i Shaday Larios (Cuaderno de campo, Grec 2018). Entre les últimes propostes de l’artista, hi ha el muntatge El mar: Visió d’uns nens que no l’han vist mai (TNC, 2022).

El muntatge es representa en el context del cicle que el Grec 2024 Festival de Barcelona dedica al creador Xavier Bobés.

Espectacle per a tota mena de públics.

Una producció de Xavier Bobés.

Fitxa artística

Creació i direcció: Xavier Bobés. Interpretació: Marc Guillén. Vídeo: Albert Coma. Música original: Julià Carboneras. Direcció actoral en la creació original: Eric de Sarria. Fotografia: La Murga. Vestuari: Dulce María Fernández. Construcció de l’escenografia: Pep Aymerich. Amb la col·laboració de: beca KRTU 2003 (Generalitat de Catalunya). Agraïments: Diana Mattheou, Areatangent, Companyia Philippe Genty. 

Agraeixo al Festival Grec aquesta invitació que em permet tornar a representar, a la meva ciutat, dos espectacles fonamentals en el meu camí com a creador: El cap als núvols, vint anys després de la seva estrena, i Cosas que se olvidan fácilmente. Igual que els objectes poden adquirir una nova vida al canviar de mans, confio que ambdues obres tindran ara una nova vida escènica a les mans d’en Marc i en Francesco.

Xavier Bobés
 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dissabte 29/6 - 18:30 H diumenge 30/6 - 18:30 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 50 min

Llengua Espectacle sense paraules

Preus 12 €

Altres criteris Cicle Xavier Bobés

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades