Barcelona cultura

El gran goril·la

Antigua i Barbuda

Plaça de Margarida Xirgu 06/07 - 09/07

El carrer és el territori natural d’una companyia que sorprèn el públic amb grans creacions que potser són mecàniques, però que sempre tenen ànima. I més en aquesta ocasió, en què donen vida, en plena ciutat, a un simi gegant.

Com es fa que una màquina o un objecte tinguin vida? Si ho voleu saber, haureu de preguntar-ho a uns especialistes en el tema, els integrants de la companyia Antigua i Barbuda, un col·lectiu humà liderat per Jordà Ferré que ens ha fet pujar en rodes de fira fabricades amb sanitaris vells, ens ha servit copes de vi de manera mecànica o ens ha convertit en voyeurs amb el seu fabulós Zootropo. Totes aquestes màquines tenien vida pròpia o, com a mínim, ho semblava, però aquesta sensació és encara més evident en creacions com el seu gran cavall mecànic (Iron horse) o la seva espectacular ballarina (La danseuse). Explorant encara més profundament en aquesta línia, ara la companyia porta a la plaça de Margarida Xirgu El gran goril·la. És una figura icònica amb ganes de recórrer els carrers de les ciutats i fer del món casa seva. I potser no és més que un titella, però amb les seves dimensions gegantines i els seus moviments sembla transcendir aquesta condició. Tindreu davant vostre un ésser monstruós que sí, potser us pot atemorir, però que també és capaç de despertar els sentiments més tendres. Durant aquests dies veurem com la companyia aprèn a manipular-lo i escoltarem la veu que porta amagada dins els ferros, per desplegar un espectacle sobre la llibertat i la domesticació, una reflexió que va més enllà de l’objecte i que ens parla de nosaltres, que mirem embadalits aquest gran goril·la.

Segurament, El gran goril·la serà una de les produccions més espectaculars dels Antigua i Barbuda, una companyia fundada l’any 2002 que combina les arts plàstiques i la pràctica escènica fent servir les disciplines més diverses en les seves creacions, sempre dotades d’un element mecànic, o bé creant mons il·lusoris al voltant de les seves obres. Els heu vist moltes vegades col·laborant amb artistes de tota mena (des de Comediants i Escarlata Circus fins a Royal de Luxe, Sergi López o Philippe Genty, per esmentar-ne només alguns) i portant a festes majors i actes ciutadans de tot tipus (des de la Mercè fins a la cavalcada de Reis de Barcelona), uns enginys mecànics d’una gran bellesa que, a més, han estat construïts mitjançant el reciclatge d’objectes destinats a l’oblit.

De dimecres a divendres, a les 18.00 h: assajos oberts

Dissabte, a les 19.30 h: funció

Una coproducció del Grec 2022 i Antigua i Barbuda.

Fitxa artística

Concepció i direcció: Jordà Ferré, Ajudantia de direcció: Josep Carreras, Dramatúrgia: Guillem Gefaell, Jordà Ferré, Textos: Guillem Gefaell, Disseny: Jordà Ferré, Josep Carreras, Construcció del titella: Sara del Álamo, Alba Sarlé, Mateo Delnevo, Josep Carreras, Jordà Ferré (estructura); Gloria Arrufat, Bruno Beli, Alba Sarlé, Josep Carreras, Jordà Ferré (fusta); José Duarte / Peggy Wisser (pell), Cap tècnic: Josep Carreras, Manipulació: Sara del Álamo, Alba Sarlè, Esperança Crespi, Mònica Hernández, Maria Antònia Salas, Neus Villa, Natalia Barraza, Jordi Dorado, Guillem Gefaell, Pere Bigas, Iñaqui Santos, Xavi Torra, Martí Salvat, Francesc Torrent, Composició musical: Pia Nielsen, Disseny del so: Antigua i Barbuda, Producció: Antigua i Barbuda, Assessorament tècnic en enginyeria: Jordi Parés, Assessorament tècnic en arquitectura: Genís Àvila, Disseny del vestuari: José Duarte, Isabel Herrera, Confecció del vestuari: José Duarte, Isabel Herrera

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dimecres 6/7 - 18:00 H dijous 7/7 - 18:00 H divendres 8/7 - 18:00 H dissabte 9/7 - 19:30 H

Espai Plaça de Margarida Xirgu

Duració 45 min

Llengua Català

Preus Entrada lliure

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades