Barcelona cultura

El percusionista

Gorsy Edú Cicle Afrodescendents (Sala Periferia)

saT! - Sant Andreu Teatre 23/07 - 24/07

Paraula, música i dansa, en un espectacle unipersonal que s’ha vist en una desena de països de tres continents i que constitueix una mostra de la concepció de l’espectacle i la narració d’històries en una cultura ancestral africana.

“Els dies que fan créixer els nens i les nenes són els mateixos que fan envellir els ancians”. Ho diu un proverbi africà que té molt a veure amb aquest espectacle en què un únic intèrpret ens explicarà la història d’un avi i el seu net. L’ancià fa servir la música per transmetre al noi la saviesa i els coneixements que ha acumulat el seu poble, però els anys li pesen i s’està quedant cec. Per tal de trobar una manera de guarir-lo, el noi començarà un llarg viatge que el durà fins a Europa, un continent al qual arribarà amb el saber de l’Àfrica ancestral, expressat mitjançant la música, com a únic equipatge.

L’espectacle, que va obtenir el guardó al millor espectacle teatral de l’Associació de la Premsa de Guinea Equatorial, beu de les tècniques i les dinàmiques escèniques de la cultura fang, pròpia de Guinea Equatorial, entre altres països. El muntatge s’ha vist en deu països d’Àfrica, Europa i Amèrica i és la creació d’un home de teatre nascut a Ebebiyín (Guinea Equatorial), però que viu a Espanya des del 1996, quan va rebre una beca per aprofundir en la seva formació artística. Membre de la companyia teatral valenciana L’Om Imprebís, també és coordinador del projecte “Orígenes” que vol fundar la Compañía Nacional de Teatro de Guinea Equatorial. Ha protagonitzat musicals, ha actuat en els films Querida Bamako (2007) i La causa de Kripan (2009) i va escriure El percusionista i la peça Re-CICLO. A partir d’El percusionista, ha estructurat el projecte de difusió i intercanvi cultural Eduk’Art, amb tallers de danses africanes, percussió i oralitat, entre altres activitats.    

L’espectacle es veu com a part d’un cicle de propostes de la Sala Periferia, un espai teatral dedicat a les creacions de les persones afrodescendents que s’obrirà a la ciutat durant l’any vinent i que es presenta en societat recuperant espectacles pioners d’artistes africans i afrodescendents.

Una producció de Gorsy Edú.

Fitxa artística

Autoria i interpretació: Gorsy Edú Composició i interpretació musical: Gorsy Edú Producció general: Gorsy Edú Ajudantia de producció: FamYaMina Il·luminació i so: Félix Garma Vestuari i utillatge: Matilde Gerona Trillo Disseny gràfic: FamYaMina Distribució: FamYaMina

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris divendres 23/7 - 20:00 H dissabte 24/7 - 20:00 H

Espai saT! - Sant Andreu Teatre

Duració 70 min

Llengua Castellà

Preus 18 €

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades