Barcelona cultura

El Petit de Cal Eril

La llum de totes les coses

Teatre Grec | 26/07

Grec Festival

Una aproximació a l’univers del projecte liderat per Joan Pons, en un espectacle fet de llum i de música que repassa el cançoner d’un nom imprescindible de l’escena independent catalana.

Qui té la llum de totes les coses? Ets tu dins meu, o jo dins teu? Què hi ha més enllà del buit?  Què són les partícules de Déu? Què esperen, les sargantanes al sol? Per què es grillen les patates? El cançoner d’El Petit de Cal Eril té més preguntes que respostes: preguntes sobre la llum, la vida, la mort i el perquè de tot plegat. Aquest espectacle potser us oferirà la resposta a totes aquestes qüestions, o potser no, però serà una aproximació física i metafísica al seu univers particular. Veniu i veureu com el Teatre Grec s’inunda de llum i de música, mentre es repassen moltes de les preguntes que han convertit Joan Pons en un artista tan inclassificable i inquiet com proper i concret, que mira enrere a través del seu cançoner intemporal, però que també es projecta cap al futur amb l’estrena de composicions inèdites.

Actualment, el Petit de Cal Eril viu un dels moments més intensos de la seva trajectòria, que va començar l’any 2007. En els darrers quatre anys ha publicat tres discos, ha estat de gira contínuament i ha passat per alguns dels escenaris i festivals més prestigiosos del país. Ara, ens presenta un espectacle dissenyat expressament per al teatre de Montjuïc i que beu del diàleg entre El Petit de Cal Eril i l’artista targarí David Giribet (Calidos), creador d’un nou llenguatge d’instal·lacions lumíniques que debaten sobre el pas del temps i la relativitat de l’espai. Tots dos havien coincidit temps enrere a l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega i ara, per fi, sincronitzen els seus universos creatius. S’expressaran junts per existir, existiran per expressar-se.

Una producció de Bankrobber

L’espectacle s’emetrà en directe per betevé i mitjançant el web beteve.cat el diumenge, 26 de juliol, a les 22.00 h.

Fitxa artística

Interpretació musical: Artur Tort (teclats); Dani Comas (baix), Ildefons Alonso (bateria), Jordi Matas (guitarra de dotze cordes i teclats), Joan Pons (guitarra i veu) Disseny de la il·luminació: David Giribet (Calidos) Fotografia: Marc Cuscó

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música Escena híbrida

Dates i horaris diumenge 26/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració75 min

Preus 15 €

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut