Barcelona cultura

El temps que conta

Virgínia Sànchez

Teatre Gaudí Barcelona 08/07 - 22/08

De vegades són només uns segons i de vegades duren mesos, però hi ha períodes que marquen una vida. Aquesta comèdia parla d’aquests moments i, també, d’un temps que no para mai de comptar però que també conta mil i una històries.

El pare ha mort i els seus dos fills, l’Aitor i en Toni, es retroben i es veuen obligats a passar una estona junts, la mateixa que durarà el muntatge al qual assistiu com a espectadores i espectadors. Si no fos per les circumstàncies ni s’haurien trobat, tan mal ambient és el que es que es respira entre ells. Feia cinc anys que no tenien notícies l’un de l’altre, i ara que s’han retrobat, no deixen de fer-se la guitza...  Però tot i això, a en Toni li corre pressa recuperar el temps perdut amb el seu germà, perquè té una malaltia degenerativa que avança, inexorable. Sí, el temps no deixa de comptar, minut a minut, però a la vegada també “conta”, i si estem disposats a escoltar-lo, ens explica una història. Per què l’Aitor se sent culpable? Per què es veu incapaç d’avançar en la vida? El públic ho anirà descobrint a mesura que avanci aquesta comèdia sobre un període de temps, una hora llarga, que potser transformarà la vida d’aquests germans.

Tot passa al menjador d’una casa benestant, l’escenari que ha imaginat l’actriu, dramaturga i directora Virgínia Sànchez, una intèrpret que ha estat membre fundadora de la companyia Despenjades i que ha actuat en produccions teatrals, curtmetratges i websèries. Ha creat peces de microteatre, ha muntat el seu propi espectacle al Cafè Teatre Llantiol i ha escrit quatre dramatúrgies (entre les quals Des-penjades i Olor docell), bona part de les quals es van estrenar al Versus Teatre. Ara, Virgínia Sánchez es posa al capdavant del seu propi text per dirigir Óscar Jarque, un actor amb una àmplia carrera dins del panorama teatral barceloní, amb obres com Nit de Reis, Germans de sang, Gerònimo Stilton i, més recentment, Sopar amb batalla, de Jordi Casanovas. Comparteix escenari amb Carlos Martinho, que ha participat en sèries televisives com La Riera i Com si fos ahir, de TV3, o Secretos de Estado, de Telecinco.

Una producció de Versus Teatre.

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Virgínia Sànchez Interpretació: Óscar Jarque, Carlos Martinho, Virgínia Sànchez Ajudanta de direcció: Marta Fons Assistència lingüística: Rafel Pi Escenografia i il·luminació: Xavier Garcia Vestuari: Raquel Eme Obra pictòrica: Patricia Cancelo Vestuari: Raquel Eme Disseny de so i tècnic de so: Felipe Montecinos Premsa: Joan Galí Disseny gràfic: Óscar Jarque Producció executiva: Roxana Díaz Producció: Carlos Martinho Fotografia: Martí Fradera

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 8 de juliol al 22 d'agost. De dijous a dissabte, a les 20.30 h; diumenge, a les 19.00 h

Espai Teatre Gaudí Barcelona

Duració 70 min

Llengua Català

Preus 20 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades