Barcelona cultura

Els gossos

Nelson Valente

La Villarroel | 02/10 - 01/11

La Villarroel

De Grec a Grec

Heu pensat mai si us agrada la vostra vida? La Laura sí, i les preguntes que es planteja incendien la seva vida familiar. Us expliquen la història un autor i director argentí i un repartiment estel·lar d’intèrprets catalans.

Aneu amb compte amb les trobades inesperades i amb els petits detalls, perquè sovint contenen llavors que germinen sense que se sàpiga del cert quina planta en naixerà. Li passa a una de les protagonistes d’aquesta història, la Laura, el dia que fa 40 anys. Durant un viatge en metro, coincideix amb un desconegut que li diu un secret a cau d’orella. Aquella simple frase que podria haver oblidat i a la qual podria no haver concedit cap valor desferma un bombardeig que, malgrat els esforços de la protagonista per mantenir la unió entre els éssers que s’estima, converteix en un camp de batalla la seva vida familiar. La Laura s’ha atrevit a mirar-se la seva pròpia vida des de la consciència. És tota una heroïcitat, però, ara, ja no hi ha marxa enrere i en la seva existència s’ha desfermat una crisi total: aquesta és la vida que vull? Quan la vaig escollir? És així com vull passar el temps que em quedi? Sí, són interrogants especialment poderosos. Tant, que no només provoquen la crisi d’una única persona, sinó que estenen el foc als qui l’envolten. Odis, ressentiments, amors i una pila d’històries del passat emergeixen reflectits en els ulls d’aquells gossos que formen part de la història familiar i que, ara, sembla que projectin la seva mirada cap al present. Passats imaginats, vides frustrades per la por, victimitzacions: tot forma part d’una història que no parla només sobre la família que veureu en escena sinó també sobre els espectadors i espectadores que s’asseuen al pati de butaques i, de fet, sobre tota la humanitat. L’ha imaginada un autor argentí que va rebre l’encàrrec conjunt del Grec Festival de Barcelona i la Sala Trono per crear aquest muntatge i dur-lo a escena amb un repartiment excepcional que encapçala Mercè Arànega.

Director, dramaturg i professor de teatre nascut a Buenos Aires, Nelson Valente és fundador i director de la Compañía del Complejo Cultural Banfield Teatro Ensamble, a Lomas de Zamora (Gran Buenos Aires). Ha dirigit obres d’autors que van de Beckett a Shakespeare, passant per Pau Miró i Pere Riera, i ha col·laborat, com en aquesta ocasió, amb la Sala Trono de Tarragona. Entre les seves creacions, estrenades a Mèxic, Veneçuela, el Brasil, Panamà o Espanya, hi ha obres com El loco y la camisa, El declive, Sólo llamé para decirte que te amo i Lontano Blue.

Una producció de la Sala Trono amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Dimecres 21 d’octubre a les 21.45 h
Conversa amb Nelson Valente, autor i director d’Els gossos.

Sessió conduida per Pepe Zapata, director del TRESC.
Activitat gratuïta.
En directe per streaming al canal de Youtube del Grec Festival.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Nelson Valente Traducció: Joan Negrié Interpretació: Mercè Arànega, Màrcia Cisteró, Joan Negrié, Albert Pérez Ajudantia de direcció i regidoria: Pau Ferran Escenografia i vestuari: Albert Pascual Disseny de llums: Guillem Gelabert Producció: Eloi Isern Premsa i comunicació: Mariona Garcia Fotografia i disseny gràfic: Albert Rué

 

Disciplina Teatre

Dates i horaris 02/10 - 01/11

Espai La Villarroel

Duració75 min

LlenguaCatalà

Preus20 - 30 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut