Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Els homes de carbó

Serge Attukwei Clottey

Periferia Cimarronas   03/07 - 03/07

Migracions i desplaçaments són el tema de la proposta d’un creador ghanès que, a més de transformar la façana d’un conegut edifici i guiar una passejada artística i colonial per la ciutat, ens ofereix una performance.

Les conseqüències provocades per un procés migratori o un desplaçament en la vida de les persones són el tema central de la performance de Serge Attukwei Clottey, un artista que acaba de transformar la façana de la Fundació Tàpies amb un mosaic de tessel·les grogues elaborades amb bidons de reciclatge d’oli, titulat Més enllà de la pell. Veureu el mosaic fins al desembre i coneixereu l’autor si veniu a la passejada del dia 2 de juliol fins al TNC, amb parada en edificis que ens parlen del passat colonial de la ciutat i amb un concert final del músic Momi Maiga. A més, a la sala Periferia Cimarronas, Serge Attukwei Clottey ens proposa una performance en la qual es pregunta de quina manera podem reconstruir les experiències familiars quan no vivim a casa nostra perquè n’hem hagut de marxar, i de quina manera cada individu gestiona els prejudicis, les ansietats culturals i la sensació de pertinença quan viu en un país estranger. Quines barreres físiques i psíquiques ha de trencar una persona per acostumar-se a viure envoltada d’elements desconeguts? Quines relacions de poder noves neixen en aquesta circumstància?

L’artista ghanès Serge Attukwei Clottey es fa aquestes preguntes i algunes més en una proposta en la qual col·loca el seu propi cos en un estat d’ansietat, l’estat propi d’un subjecte afectat per una crisi d’identitat que busca elements que li permetin recuperar la sensació de la llar i que es veu obligat a lluitar contra els prejudicis que provoca l’acte de migrar.

Un projecte comissariat per Imma Prieto, directora de la Fundació Antoni Tàpies.
 

L'entrada és lliure, però cal fer reserva.

 

Fitxa artística

Direcció artística i interpretació: Serge Attukwei Clottey

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dimecres 3/7 - 19:00 H dimecres 3/7 - 20:30 H

Espai Periferia Cimarronas

Duració 25 min

Altres criteris Sala Periferia Cimarronas

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades