Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Els Pets

1963

Teatre Grec 14/07

Amb una trajectòria artística de més de trenta-cinc anys sobre els escenaris, els de Constantí són una referència ineludible de l'escena del pop i el rock en català. Actuen per primera vegada al Teatre Grec presentant el seu nou disc.

Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres van pujar a un escenari per primera vegada a finals de l'any 1985, defensant un rock que fugia de l'etiqueta d'urbà i reivindicava l'orgull de procedir de comarques. Ho feien amb un nom prou sonor i difícil d'oblidar, i acompanyats d'unes Llufes (les intèrprets Anna Gavaldà i Maria van Liew) que, amb el seu nom, reforçaven les intencions lúdiques i declaradament festives de la banda. Així era la seva música originalment, tot i que la maduresa de la formació els va acabar duent cap a un pop cada cop més sofisticat i amb unes lletres d'alta qualitat literària. Convertits ja fa anys en figures imprescindibles de l'escena musical catalana, els Pets ja havien actuat al Grec Festival de Barcelona en dues ocasions: el 1996, al Velòdrom d'Horta, i l'any 2001, al Poble Espanyol. Mai, però, no havien protagonitzat una nit de música al Teatre Grec on, finalment, en aquesta edició del festival presentaran als barcelonins i barcelonines els temes de 1963, el nou disc que han editat aquest 2022.

"Arrabassador, elèctric, descarat"... Així defineixen els qui ja l'han escoltat el nou treball de la formació, que aposta per un pop de guitarres, esmolat i contundent amb melodies d'aquelles que no s'esborren de la memòria fàcilment. Si el so no fos tan clarament contemporani, faria pensar en el power pop britànic de tota la vida. Aquí trobareu uns temes directes, curts, sense floritures innecessàries i sempre vitals, de vegades amb notes d'ironia i sempre amb una sensibilitat lligada a la vida quotidiana que és marca de fàbrica de la banda. Qui s'esperi un reflex musical pessimista i apagat dels temps desastrosos que hem viscut darrerament haurà de buscar en algun altre lloc, perquè els Pets d'avui, més madurs i més savis que mai, aposten per les ganes de viure i donen la benvinguda als bons moments que han de venir.

Una producció d’RGB Music

Fitxa artística

Interpretació musical: Lluís Gavaldà, Joan Reig, Falin Cáceres, Joan Pau Cháves, Marcel Cavallé, Jordi Bastida, Il·luminació: Guillem Costa, So: David Norman, Jordi Castaño, Producció: RGB Music S.L Fotografia: Judit Sabaté

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dijous 14/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Preus 30 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades