Barcelona cultura

En masse

Circa Contemporary Circus

Direcció: Yaron Lifschitz

Palau de la Música Catalana | 23/07 - 24/07

Torna a la ciutat una companyia de circ contemporani amb seu a Austràlia que, en aquest muntatge, desafia novament el risc en una mostra electritzant i explosiva d'habilitat física i energia, al so de la música de Stravinski i Schubert.

Després d'haver presentat a la ciutat el seu espectacle Opus (Grec 2013 i Teatre Lliure 2018), Circa retorna a Barcelona amb una nova producció titulada En Masse, un viatge tendre i salvatge que ens presenta dues visions dels extrems de l'existència humana amb música de Schubert i Stravinski. Deu artistes de la companyia ens tornaran a sorprendre amb la seva perfecció tècnica i les seves acrobàcies mentre tres músics, incloent-hi un tenor local i dos pianistes, interpreten la banda sonora en directe. L'espectacle utilitza circ, música i moviment per tal de mostrar l'inici i el final de l'existència humana. A la primera part de l'espectacle, titulada Endings (Finals), veurem un escenari postapocalíptic en el qual els artistes ens parlen amb evolucions impossibles dels comportaments individuals i de les dinàmiques de grup, de moments de cooperació i de destructiu egoisme, d'agressivitat i de tendresa... Tot mentre sonen el lied de Winterreise (Viatge d'hivern) i el de Schwanengesang (El cant del cigne), dues obres de Schubert que s'entrellacen amb les creacions de música electrònica de l'artista sueca Klara Lewis.

A la segona part del muntatge, Beginnings, sona un arranjament per a piano sol de La consagració de la primavera, creada per Stravinsky per als Ballets Russos de Serge Diaghilev. En aquesta part, la companyia pren el relleu de Vàtslav Nijinski, que va crear la coreografia original d'aquell ballet, convertint la dansa en circ. En línia amb la música, aquesta segona part suggereix un renaixement del món, una porta oberta a l'esperança en un espectacle brillant que fa miques les fronteres entre el teatre, la música, la dansa i el circ.

Una producció de Circa.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 12 anys.

Circa agraeix el suport del Govern australià mitjançant l'Australia Council, l'òrgan dedicat al finançament i acompanyament de les arts, i del Govern de Queensland mitjançant l'Arts Queensland.

Espectacle presentat conjuntament pel Grec 2019 Festival de Barcelona i el Palau de la Música Catalana.

Fitxa artística

Concepció: Yaron Lifschitz amb l'equip de Circa Música: Franz Schubert, Klara Lewis, Igor Stravinsky Interpretació: Circa Ensemble Interpretació musical: Hans Jorg Mammel (tenor), Jordi Masó (piano), Miquel Villalba (piano) Direcció i disseny de l'escenografia: Yaron Lifschitz Disseny de la il·luminació: Richard Clarke, Yaron Lifschitz Disseny del vestuari: Libby McDonnell Supervisió del vestuari: Anna Handford Direcció tècnica: Jason Organ Attrezzo: John Blake Producció: Danielle Kellie Representació internacional:  Wolfgang Hoffmann, Aurora Nova Fotografia: Damien Bredberg.

 

Galeria multimèdia

En masse
En masse
En masse

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris dimarts 23/7 - 20:00 H dimecres 24/7 - 20:00 H

Espai Palau de la Música Catalana

Duració110 min

LlenguaEspectacle sense paraules

Preus16-30 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Altres criteris Internacional

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut