Barcelona cultura

Estat d’emergència

Dir. Joan Ramon Graell

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany28/07 - 30/07

Grec Festival

Quines són les vivències dels i de les joves artistes de circ que viuen en un món complex a punt del col·lapse? I com les transmeten al públic? Hi mira de respondre, a còpia d’acrobàcies i d’altres tècniques, la primera Producció Nacional de Circ, parcialment creada durant el confinament a causa de la Covid-19.

El desembre del 2019, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) van acordar un Pla d’impuls del circ de Catalunya que estava destinat a potenciar l’activitat d’aquest sector de les arts escèniques i que havia d’incloure onze mesures que es desplegarien fins al 2021. Una d’aquestes mesures va ser la creació d’aquesta primera Producció Nacional de Circ que s’estrena al Grec 2020 Festival de Barcelona i que després girarà per una quinzena d’escenaris públics catalans. La dirigeixen artistes de circ amb una llarga trajectòria internacional i amb una proposta que va ser triada en concurs públic. L’espectacle està protagonitzat per un seguit d’artistes emergents escollits per la seva excel·lència acrobàtica i les seves habilitats interdisciplinàries. Mostren el seu talent en diverses tècniques de circ a la pista, sí, però a la vegada expliquen als espectadors i espectadores com viuen, en un món en el qual s’han d’enfrontar al col·lapse ecològic, a l’auge del feixisme o a la crisi de l’habitatge. Una escenografia minimalista i funcional i un ús del vídeo que conviu amb el circ i en complementa el llenguatge són la base d’un espectacle que vol endinsar-se d’alguna manera en els camins del circ documental i que pren com a referències estètiques muntatges teatrals que, com els de Milo Rau, parteixen de la realitat mateixa.

Ha imaginat i dirigit aquesta primera Producció Nacional de Circ Joan Ramon Graell, un expert portador d'aeris que s’ha format a l’Escola Superior de les Arts del Circ de Bèlgica (ESAC) i que, entre moltes altres produccions, ha treballat a Rodó i Invisibles (totes dues del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris), i a Homeland, dirigit per Roberto Oliván. A més, ha col·laborat amb companyies com Circ Cric, Cirque Hirsute o Los2Play i té una llarga experiència en el camp del circ social i cooperatiu.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb el suport de La Vela de l'Estruch de l'Ajuntament de Sabadell i la complicitat de quinze grans equipaments escènics municipals de Catalunya: Teatre Principal (Vilanova i la Geltrú), Atrium Viladecans (Viladecans), Teatre Jardí (Figueres), Teatre Auditori Felip Pedrell (Tortosa), Teatre Principal (Olot), Teatre Zorrilla (Badalona), Teatre de la Llotja (Lleida), Teatre Cal Bolet (Vilafranca del Penedès), Teatre Kursaal (Manresa), Teatre Josep Maria de Sagarra (Santa Coloma de Gramenet), Teatre Principal (Sabadell), Teatre Atlàntida (Vic), Teatre Auditori (Sant Cugat del Vallès), Teatre Municipal (Girona) i Fira Trapezi Reus​.

Residències: La Central del Circ i Teatre Principal de Sabadell

Fitxa artística

Direcció: Joan Ramon Graell, amb l’ajudantia de Joan Arqué i Špela Vodeb Autoria: creació col·lectiva Dramatúrgia: Joan Arqué Moviment: Špela Vodeb Interpretació: Maria Palma Borràs, Lara Renard García, Carlos Francos Peré, Gabriel Salaün Rivalland, Júlia Clarà Badosa, Raimon Mató Rabassedas, Bruno Toso del Valle Il·luminació i espai escènic: Adrià Pinar Composició musical: Xavier Janué (The Built in Band), Sergi Fàbregas, Lorenzo Porcaro (Singleview) Veus en off: Roser Borràs Batlle, iaia Joanita Disseny del so: Roger Julià Vestuari: Rosa Lugo Fàbregas Fotografies: Marta Garcia Cardellach Vídeo promocional: Julià Rocha Pujol Producció executiva: Col·lectiu La Persiana / Griselda Juncà Cap de producció: Téntol / Clara Matas Coordinació tècnica: Rat Serra Tècnics: Roger Giménez, Ton Mentruit Estudiant en pràctiques (ERAM): Aram Pou Agraïments: Adriana Partal , Leandre Ribera, Escola de Circ Rogelio Rivel, Cia Voël, Cia. Hotel Iocandi, Tub d'Assaig, Manel Rosés

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris dimarts 28/7 - 20:00 H dimecres 29/7 - 20:00 H dijous 30/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració75 min

LlenguaCatalà

Preus 15 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut