Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Ester Guntín

Quiso negro

Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor   23/07 - 24/07

L’espectacle guanyador del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2023 parteix del tarantisme, un ritual que neix a l’edat mitjana al sud d’Itàlia, basat en una pràctica coreogràfica, musical i iconogràfica.

“Però allà on està el perill creix també el que ens salva”
F. Hölderlin

Quiso negro explora la idea de desaparició a través de l'acció mitjançant l'ús ritual de patrons acústics, cinètics i iconogràfics. Per això es recolza en el tarantisme i en el seu arsenal de mites per a transitar un espectre molt ampli, fins i tot contradictori, d'escenaris de possessió i catarsis actuals: des de les formes de duel en els enterraments ritualitzats fins a l'èxtasi no reglat de la rave. El treball busca la potencialitat del cos i la imatge en escena per a anar més enllà de la coreografia. Quiso negro parla de la mort en cadascun, podent-se veure com un viatge pels seus aspectes vitalistes: una catábasis, un descens festiu.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre potencia el treball de joves creadors i intèrprets graduats del Conservatori Professional de Dansa (CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, els ofereix un ajut econòmic a la producció i exhibeix la peça guanyadora amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona. Enguany l’ha obtingut Ester Guntín, graduada en Humanitats i en Coreografia i Interpretació pel Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, i amb el Màster d’estudis comparats d’art, filosofia i literatura de la Universitat Pompeu Fabra. Ha presentat treballs a Sismògraf Olot, CCCB Barcelona, RIDCC Rotterdam, Quinzena de Dansa de Portugal o TanzLabor Ulm, i ha col·laborat amb Marcos Morau, Silvia Delagneau, Marta Pazos o Joan Morey, entre d’altres. Aquest 2024 col·labora a Ifigènia, al Teatre Lliure, i dirigeix la posada en escena d’una òpera de petit format al Gran Teatre del Liceu que forma part de l’espectacle Òh!pera, que es pot veure en l’edició d’enguany del Grec Festival de Barcelona.

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona i l’Institut del Teatre. 

Amb la col·laboració de La Piconera, L’Estruch Fàbrica de Creació, Fabra i Coats, La Caldera i Graner - Centre de Creació.
 

Fitxa artística

Idea i direcció artística: Ester Guntín (www.esterguntin.com). Autoria: Vaikonur. Coreografia: Ester Guntín amb la col·laboració dels intèrprets. Assistent de coreografia: Héctor Puigdomènech. Assistent de direcció: Aida Mayoral. Interpretació: Marina Capel, Anna Climent, Martí Forcada, Glòria Garcia, Héctor Puigdomènech, Isaac Verdura. Mirada externa: Lipi Hernández, Quim Palmada. Composició musical i espai sonor: Nil Ciuró. Disseny de la il·luminació: Andreu Fàbregas, Isabel del Moral Ruiz. Disseny de l’escenografia: Pol Roig Valldosera. Disseny del vestuari: Joan Ros. Text: Rafael Argullol. Producció: Muntsa Roca - Lila Brick. Assessorament dramatúrgic: Paula Errando

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dimarts 23/7 - 21:00 H dimecres 24/7 - 21:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 60 min

Preus 18 €

Altres criteris Premis IT

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades