Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Europa Bull

Indi Gest

Teatre Nacional de Catalunya - Sala Petita 30/06 - 17/07

Què és Europa? El territori on va néixer la democràcia i on han pres forma conceptes com la llibertat i la igualtat, però també un cúmul de contradiccions i un continent d’aparences, tal com ens mostra un espectacle tan divertit com intel·ligent.

Després de l’espectacle EUpheMyth (creat per encàrrec del teatre Schauspiel Stuttgart l’any 2018), la companyia Indi Gest va decidir continuar estirant del fil de les paradoxes i les vicissituds europees per crear aquest espectacle (estrenat el 2019) que es pregunta qui —i què— ens representa.

Immersos en la crisi i en la desafecció a les institucions europees, un grup de representants de la Comissió de Cultura (de la Unió Europea) s’empesquen un acte commemoratiu per mirar de justificar l’existència mateixa de la Unió Europea. Per fer-ho, recorren a les històries i als mites que sedimenten els pilars de l’Antic Continent, unes històries que dibuixen el nostre imaginari, que ens expliquen, que ens representen. I és que Europa ja és un mite.

Europa Bull (premi Quim Masó 2018) és un espectacle poètic i ple d’humor sobre les pors de la població europea, que reviu ara fantasmes del passat, després de crear una unió de països que aspirava a ser un refugi de les tempestes de l’economia i de les guerres nacionals. És una història d’històries en què el bullici del present es mescla amb les revolucions del passat, i ens emmiralla amb l’Europa del mite que ens va batejar i del déu toro que, desbocat, la va raptar.

Signa el text i la direcció del muntatge Jordi Oriol, un autor, director, actor i músic que és tot un especialista a jugar amb les paraules en uns muntatges que, com La caiguda d’Amlet (o La caiguda de l’ac) (2007), L’empestat (2015) o La mala dicció (Grec 2021), “perverteixen” sense complexos les grans obres clàssiques de Shakespeare.

Una producció d’Indi Gest, el premi Quim Masó 2018, i el Teatre Nacional de Catalunya.
Amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC).
Espectacle guanyador del premi Quim Masó 2018 a projectes teatrals.
Amb la col·laboració del Teatre L’Artesà.
Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 14 anys.

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Jordi Oriol Interpretació: Sasha Agranov, Sarah Anglada, Olga Onrubia, Jordi Oriol, Carles Pedragosa, Karl Stets Música: Carles Pedragosa, Sasha Agranov, Karl Stets Espai i vestuari: Sílvia Delagneau i Max Glaenzel Il·luminació: Marc Salicrú Projeccions: Marc Permanyer Espai sonor: Jordi Salvadó Ajudantia de direcció: Anna Serrano, Esteve Gorina i Andreu Ajudantia d’espai i vestuari: Adriana Parra Construcció de l’escenografia: Xarli Confecció del vestuari: Begoña Simón, Rosa Barbero, Inés i Trini 

Cap tècnic: Albert Glas Producció executiva: Helena Font Tècnics en gira: Olalla Calvo, Jordi Arbós, Arnau Planchart, Carlos Parra, Daniel Pino Producció executiva: Helena Font Ajudantia de producció: Gina Aspa Miralta Agraïments: Mercè Canals, Sofia Gallarate, Steffen Lundsgaard, Pere Orteu, Pep Arumí, Manel Palahí, Daniel Furtià, La Brutal, la vaca Penka Agraïments especials: Joan Carreras, Anna Hierro, equips tècnics i de gestio del TNC Fotografia: Sílvia Poch

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 30 de juny al 17 de juliol. De dimecres a dissabte, a les 19.00 h. Diumenge, a les 18.00 h

Espai Teatre Nacional de Catalunya

Duració 115 min

Llengua Català

Preus 24 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades