Anar al contingut principal
Barcelona cultura

For Evita. Una astracanada musical

Jordi Prat i Coll

Teatre Grec 27/07 - 28/07

Sigueu benvinguts i benvingudes a la gran celebració perona del Grec 2023, una proposta escènica i musical que converteix en fe religiosa l'admiració que desperta la figura de qui va ser primera dama de l'Argentina.

Hi ha qui creu en alienígenes, hi ha qui creu en Déu i hi ha qui creu en Lewandowski o en George R. R. Martin... També hi ha qui creu en Eva Perón, com els convocants d'aquesta celebració, un grup de perones, com es fan dir, que us parlaran d'Evita i us cantaran cançons. Algunes tenen a veure amb el que s'explica i d'altres procedeixen del musical que va compondre Andrew Lloyd Webber amb lletres de Tim Rice. Escoltareu, doncs, des d'un medley de temes de la gran Raffaella Carrà fins a No ploris per mi, Argentina, entre molts altres cançons convenientment traduïdes al català. Eva Perón és un dels personatges imprescindibles per parlar de la història recent de l'Argentina i, malgrat els anys que han passat des que va morir l'any 1952, encara no hi ha un consens sobre la seva figura. Defensora dels més desafavorits o populista manipuladora? Hi ha qui ho té ben clar com els i les convocants de la missa evangelicoperona que se celebrarà al recinte de Montjuïc. I és que, sense ella, que va omplir l'Espanya de Franco de mongetes en temps de fam, que va gosar dir-li al generalísimo i a la seva senyora, Doña Carmen, allò que no volien escoltar, i que li va salvar la vida a Concha Márquez Piquer fent-li arribar el medicament importat que necessitava, tota la nostra vida hauria estat diferent.

L'espectacle és una adaptació de Requiem for Evita, una peça que l’any 2017 va guanyar el Premi Teatre Barcelona al millor musical i va ser finalista als Premi BBVA. Jordi Prat i Coll és un dels autors que més decididament va impressionar el públic i la crítica en el Grec de l'any passat amb Fàtima, i que en l'edició del 2021 ja havia presentat M'hauríeu de pagar (espectacle guanyador de tres Premis de la Crítica). Autor i director amb una vintena d'anys d'experiència, ha dirigit La Rambla de les floristes, de Josep Maria de Sagarra; Els Jocs Florals de Canprosa, de Santiago Rusiñol (premi Ciutat de Barcelona de teatre, premi Max a la millor adaptació i Premi de la Crítica a la millor direcció) o El público, de Federico García Lorca.

Una producció del Grec2023 Festival de Barcelona i Bitò

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció escènica: Jordi Prat i Coll. Direcció musical: Andreu Gallén. Intèrprets: Ivan Labanda, Anna Moliner, Jordi Vidal, Andreu Gallén. Cos de ball: Sol Carner, Guillem Fole, Aleix Lladó, Ingrid Machuca, Andreu Mauri, Júlia Pérez, Marta Pérez, Òscar Planells. Músics: Albert Carrique, Laia Ferrer, Raul Gil, Dusan Jevtovic, Eloi López, Vicent Pérez, Xavi Sánchez. Cor: Musicals’ Choir. 

Coreografia: Aixa Guerra. Direcció del cor: Cristina Colomer. Escenografia: Sergi Corbera Gaju. Vestuari: Adriana Parra. Il·luminació:  David Bofarull (a.a.i.). So: Jordi Ballbé, Albert Ballbé. Caracterització i assistència de vestuari: Núria Llunell, Alba Quintos. Confecció del vestuari: Núria Monfort. Construcció de l'escenografia: Nuno Art Construction. Ajudantia de direcció i adaptació de les lletres:  David Pintó i Codinasaltas. Fotografia: May Zircus.

Cap tècnic i regidoria de funcions: Enric Alarcón. Tècnic de llums: Oriol Mestre. Regidoria d'assajos: Marc Berraondo

Producció executiva: Marta Colell. Comunicació i distribució: Bitò. Estudiant de direcció i dramatúrgia en pràctiques (Institut del Teatre): Mireia Claramunt. Meritoratge de direcció: Pau Serés. 

Agraïments: Judit Farrés, Escola Eòlia, La Brutal.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre Música

Dates i horaris 27 i 28 de juliol, a les 22.00 h

Espai Teatre Grec

Duració 115 min

Llengua Català i castellà

Preus 30 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades