Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Extinction Rave

Fundación Mis Bragas

Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure   14/07 - 15/07

Entrades exhaurides
Una festa o un ritual? En aquesta rave veureu imatges, escoltareu sons i us mirareu amb ulls ecofeministes un món al caire del col·lapse. Una experiència del programa Creació i Museus que ha obtingut el premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre.

Potser ja vau assistir al naixement d’aquest espectacle dins del programa Creació i Museus del Grec 2023 Festival de Barcelona. Les integrants de la Fundación Mis Bragas van dur al Museu de Ciències Naturals, amb la mediació de la Nau Ivanow, Extinction Rave [Diagnóstico de Situación], l’embrió de la proposta que ara arriba a l’Espai Lliure del Teatre Lliure i que es pregunta per l’estat del nostre món, regit per una ideologia patriarcal que l’ha dut al col·lapse ambiental, a enfrontar humanitat i natura fins a la fi de la nostra civilització. En aquest context, la Fundación Mis Bragas mira d’aportar “una perspectiva ecofeminista per observar l’estat del planeta i les contradiccions del nostre temps, mentre rellisquem precipitadament cap a la fi del món tal com el coneixem”. Sons naturals i urbans acabaran convertits en música electrònica. Ens convidaran a recuperar els nostres cossos i a fer-nos-en càrrec de forma col·lectiva per repensar com s’insereixen en la trama de la vida i en formen part. Les intèrprets qüestionaran la mirada de la modernitat: la fantasia d’independència entre allò humà i “la natura”, i l’ordre de subordinació que situa la natura al servei de l’ésser humà.  Això és un ritual contemporani semificcionat en el qual s’utilitzen com a llenguatge estímuls sonors, lumínics i corporals. 

És una reflexió sobre el canvi climàtic i la possibilitat —gens llunyana— de presenciar la nostra pròpia extinció que ha obtingut el premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre, dedicat a potenciar el treball de joves creadors/ores i intèrprets i a oferir-los un ajut a la producció i a l’exhibició per tal de donar-los a conèixer.

Aquest projecte va obtenir el premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre en l’edició del 2023.

Aquesta peça té el suport de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

Fitxa artística

Creació: Fundación Mis Bragas. Direcció i dramatúrgia: Gaia Bautista Jugovic. Interpretació: Gaia Bautista Jugovic, Anna Pérez Moya, Lua Anaya, Beatriz Ribas. Disseny de l'espai escènic: Lola Belles. Disseny de la il·luminació: Gabriela Bianchi. Disseny de l'espai sonor: Adrià Juan, Óscar Garrobé. Cap tècnic: Adrià Juan. Assessorament de text: Flor Braier. Assessorament escènic i dramatúrgic: Francesc Cuéllar. Assessorament musical: Andrea Marinel·lo. Assessorament de moviment i mirada externa: Barbara Cappi. Producció administrativa: Anabel Labrador. Producció executiva: Lluís Victory Cirer. Comunicació: Mireia Pérez Sabadell. Gestió logística: Helena Font. Estudiant en pràctiques del Màster universitari en estudis teatrals de la UAB: Roberto Mancilla Cruz. Agraïments:  A totes les persones que orbiten i han orbitat al voltant d'aquesta creació i que, amb la seva presència física i virtual, han acompanyat i facilitat aquest procés. A totes les lectures que han travessat el pensament d'aquesta peça. Als espais que han acollit el procés de creació, especialment a la Fàbrica de Creació Nau Ivanow i el preciós equip que l'habita. A totes les converses reveladores i disruptives que han qüestionat les nostres certeses plantejant noves maneres de pensar el món.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris diumenge 14/7 - 21:00 H dilluns 15/7 - 21:00 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 70 min

Llengua Català i castellà

Preus 18 €

Altres criteris Premis IT

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades