Barcelona cultura

Falaise

Baró d’evel

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver28/07 - 30/07

Segona part d'un díptic inaugurat l'any passat amb Là, aquest treball ens ofereix una nova mostra d'un circ poètic i pausat on la presència dels animals és un element essencial. Tornen a explorar les oposicions, però també el treball de grup.

Tant les representacions de en el marc del Grec 2018 Festival de Barcelona com el retorn del muntatge al Teatre Lliure de Gràcia durant la passada temporada van haver de penjar el cartell d'"exhaurides les localitats", de tan ràpidament com va córrer el boca-orella sobre una companyia formada per la francesa Camille Decourtye i el català Blaï Mateu Trias, però també per uns animals que són part essencial en la poètica dels seus muntatges. A era un corb i, aquest cop, seran un cavall i alguns coloms, a més d'uns quants col·laboradors, bona part acròbates, que comparteixen l'escenari amb la parella titular. Falaise (penya-segat o precipici en francès) és, efectivament, la segona part d'un díptic que naixia amb la idea d'explorar les oposicions, els contrastos, entre un blanc i un negre que tenyien les plomes de l'au però que també s'escampaven a poc a poc per tot el muntatge. Aquests mateixos colors, el blanc i el negre, tornen a tenyir l'escenari i els vestits dels intèrprets, uns artistes que protagonitzen una mena de ritual o cerimònia en moviment que troba la seva força en la unitat d'un grup impulsat per una mateixa energia. Treballen i dansen plegats i a l'uníson sense renunciar, però, a les seves personalitats particulars i prenent cadascun els seus propis riscos. Tot passa en un espai a diferents nivells que permet que els artistes evolucionin, pugin, baixin, caiguin o llisquin mentre el cavall i els ocells es mouen lliurement per l'escena.

Una producció de Baro d’evel.

Coproduït amb el Grec 2019 festival de Barcelona, Teatre Lliure de Barcelona, Théâtre Garonne, scène européenne, Malraux scène nationale Chambéry Savoie, ThéâtredelaCité – CDN Toulouse Occitanie, Pronomade(s) en Haute-Garonne, CNAR, L’Archipel, scène nationale de Perpignan, MC93 – Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis, CIRCa, Pôle National Cirque, Auch Gers Occitanie, Le Grand T, théâtre de Loire-Atlantique, le Parvis, scène nationale Tarbes-Pyrénées, Les Halles de Schaerbeek - Bruxelles, L’Estive, scène nationale de Foix et de l’Ariège, le cirque Jules Verne, pôle nationalcirque, Amiens, La scène nationale d’Albi dans le cadre du soutien du FONDOC, Bonlieu, scène nationale d’Annecy, La Comunidad de Madrid (Teatros del Canal), Le domaine d’O (Montpellier 3M), Houdremont, scène conventionnée de la Courneuve, 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg – Cirque-Théâtre d’Elbeuf.

La companyia ha realitzat residències a Le Théâtre Garonne, scène européenne;, Les Pronomade(s) en Haute-Garonne CNAR; CIRCa; PNC; Auch Gers Occitanie; ThéâtredelaCité – CDN Toulouse Occitanie; Le Théâtre de Lorient; La Brèche; PNC de Cherbourg; L’Avant-Scène Cognac.

Aquest espectacle ha rebut ajudes a la creació de la DGCA, Ministère de la culture et de la communication, de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de les Empreses Culturals, el Conseil Départemental de la Haute-Garonne i la ciutat de Tolosa.

Aquest espectacle es beneficia del projecte de cooperació transfronterera PYRENART, en el marc del programa Interreg V-A Espagne-France-Andorre POCTEFA 2014-2020 – Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

La companyia Baró d'evel manté un concert amb el Ministère de la culture et de la communication – Direction Régionale des Affaires Culturelles d’Occitanie / Pyrénées – Méditerranée et la Région Occitanie / Pyrénées – Méditerranée. Amb el de la Generalitat de Catalunya, Institut Català de les Empreses Culturals per al desenvolupament dels projectes 2018-2020.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 10 anys.

Fitxa artística

Concepció i posada en escena: Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias Interpretació: Noëmie Bouissou, Camille Decourtye, Claire Lamothe, Blaï Mateu Trias, Oriol Pla, Julian Sicard, Martí Soler, Guillermo Weickert, un cavall, uns coloms Col·laboració en la posada en escena: Maria Muñoz, Pep Ramis / Mal Pelo Col·laboració en la dramatúrgia: Barbara Métais-Chastanier Escenografia: Lluc Castells Assistència d'escenografia: Mercè Lucchetti Disseny del vestuari: Céline Sathal Disseny de la il·luminació: Adèle Grépinet Disseny del so / Concepció sonora: Fred Bühl Direcció tècnica: Cyril Monteil Regidoria: Flavien Renaudon Accessoris: Mélanie Bouychou Música enregistrada: Joel Bardolet Gestió dels animals: Nadine Nay Producció i difusió: Laurent Ballay, Marie Bataillon Adjunt a la producció: Pierre Compayré Fotografia: François Passerini

 

Galeria multimèdia

Falaise
Falaise
Falaise

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris diumenge 28/7 - 20:30 H dilluns 29/7 - 20:30 H dimarts 30/7 - 20:30 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració100 min

LlenguaCatalà i d'altres llengües

Preus 25 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Coproducció Internacional

Altres

Articles relacionats

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut