Barcelona cultura

FAM

Les Impuxibles

Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor 07/07 - 09/07

Entrades exhaurides
Un ritual, una cerimònia per la diversitat dels cossos, pels afectes i per les passions que ens convida a preguntar-nos com ens relacionem amb nosaltres mateixes, especialment les dones, per descobrir que el cos és, a la vegada, problema i solució!

Deia el metge i pensador francès Georges Canguilhem (1904-1995) que, de fet, “totes les formes vives són monstres normalitzats”. Amb aquesta idea al cap, un equip de sis intèrprets de disciplines diverses han imaginat un espectacle en el qual es presenten com sis arxius vivents, sis documents de carn i ossos.

Elles porten a l’escenari les seves experiències respectives, però també un seguit d’històries que diuen molt sobre el nostre temps: algunes parlen de trastorns alimentaris, d’altres, de l’envelliment i algunes altres, sobre la conversió d’allò que és natural en pornogràfic. Són uns contes que ens presenten el cos com un espai ocupat (i polititzat) per diversos models. Les intèrprets us parlaran de sexualitat, de racisme, de colonialisme i grassofòbia o, dit d’una altra manera, de la pressió que tots rebem (i, especialment, les dones) per fer que els nostres cossos encaixin en l’ideal que algú ha creat.

FAM ens convida a preguntar-nos de quina manera ens relacionem amb nosaltres mateixes a través de l’autoestima, i amb la resta del món a través de les relacions sexuals i afectives. Ens planteja el cos com a problema, però també com a solució. I si consideréssim els nostres cossos com una eina revolucionària? FAM és un rèquiem pel descans dels cossos, que es transforma en un himne, una dansa per la diversitat, els afectes, les accions, les passions… Perquè tot allò que ens entumeix, ens desperta i descol·loca els límits.

Música, moviment i paraula són els llenguatges artístics que utilitzen les intèrprets, començant per la ballarina i coreògrafa Ariadna Peya i per la pianista i compositora Clara Peya, a les quals s’afegeix l’actriu i cantant catalana Kathy Sey (integrant de The Sey Sisters), la ballarina Helena Gispert, l’actriu Sandra Pujol, i la ballarina, coreògrafa, fotògrafa i artista visual autodidacta Laila White. Elles són la cara visible d’un espectacle creat per la companyia dirigida per les germanes Clara i Ariadna Peya, Les Impuxibles, que, en aquest muntatge, han comptat amb els talents de l’escenògrafa Judit Colomer i la dramaturga María Velasco. Treballen amb la potència artística que cada integrant de la companyia té per separat, però, especialment, a partir de l’harmonia del vincle que uneix les seves visions diverses.

Autores d’espectacles com Aüc (Grec 2017) Painball (2018), Suite TOC núm. 6 (2019) o Des-espera (2020), entre altres, Les Impuxibles aposten per la combinació de disciplines artístiques i les aliances entre creadores, sempre amb la voluntat i l’objectiu de denunciar, reparar i reivindicar el canvi social. I opten, una vegada més, per fer un espectacle accessible.

Espectacle subtitulat.

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona i el Festival Temporada Alta 2020.

Amb el suport del Festival Sismògraf i l'Institut Català de les Empreses Culturals.

Creat en residència a: El Graner, centre de creació de dansa i arts vives, L'Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu i el Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.

El dijous 8 de juliol, després de la funció, hi haurà un debat del cicle Debat Grec: “Creació, colonialitat i racisme”.

 

               

 

 

 

 

.    

Fitxa artística

Autoria: Les Impuxibles, Judit Colomer, María Velasco Direcció: Ariadna Peya, Clara Peya Composició i interpretació musical: Clara Peya Coreografia: Ariadna Peya Text: María Velasco Interpretació: Sandra Pujol, Kathy Sey, Helena Gispert, Laila White, Ariadna Peya, Clara Peya Escenografia: Judit Colomer Mascaró Construcció de l'escenografia: Taller Castells Disseny de llums: Jordi Berch Disseny del so: Carles Bernal Projeccions: Carme Gomila Vestuari: Iker Nafta Confecció del vestuari: Andrea Ruiz Ajudantia de direcció i producció: Xavi Buxeda Assessorament en continguts: Teo Pardo, Elena Prous, Nagore Iturrioz Assesorament en accessibilitat: Èlia Farrero Producció executiva: Gràcia Camps Miró, Mireia Gràcia Bell-lloch Xarxes socials: Xavi Buxeda Distribució: Mireia Gràcia Bell-lloch Agraïments: Denise Duncan, Júlia Barceló, Joana Gomila,  Nau Ivanow, El Graner, Carme Duran, Antonio Centeno, Vicky Fotabon, Laura Vila Kremer, Txus Garcia, Mari Luz Esteban, Mireia Calafell, Chantal Maillard, Lourdes Bergada, Sigman Cucala Fotografia: Xavi Buxeda

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dimecres 7/7 - 21:00 H dijous 8/7 - 21:00 H divendres 9/7 - 21:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 80 min

Llengua Català Versió original subtitulada

Preus 22 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades