Barcelona cultura

Faso Danse Théâtre / Serge Aimé Coulibaly

Wakatt

Teatre Grec 22/07 - 23/07

Quines arrels té la por a l’altre, a qui és diferent, i quina relació té aquest temor amb els populismes que sacsegen el planeta? Ens ho explica, amb música i coreografia, un creador apadrinat per Alain Platel i que està a cavall entre Àfrica i Europa.

Estan de camí o acaben d’arribar i són diferents. Són “els altres” i, si creiem el que alguns líders ens diuen, pot ser que ens robin, ens prenguin la feina o ens facin fora de casa nostra. És el resultat del discurs d’estigmatització de les minories que, a Europa o a Amèrica, han fet servir una pila de populismes sense cap escrúpol a l’hora de manipular l’opinió pública. Fan servir un discurs que s’assembla força al que tothom voldria escoltar, independentment del grau de veritat que contingui, i que no poques vegades genera violència. És natural aquesta violència que hi ha qui considera que forma part de la condició humana? És normal que no ens agradi allò que no coneixem? Considerem que hem de restringir, tancar o controlar territoris per protegir-nos d’aquestes persones nouvingudes que no coneixem i, així, ens lliurem a un sentiment d’amenaça, limitem les oportunitats d’intercanvi i construïm murs i tanques, tant físics com psicològics.

A Wakatt, un títol que significa “el nostre temps” en la llengua mossi de Burkina Faso, Serge Aimé Coulibaly continua analitzant amb esperit crític el món d’avui, després de muntatges on es preguntava pel compromís individual i pel menyspreu que projectem sobre els pobles migrants. Ara, aquest artista entre dos mons, format amb grans mestres de la dansa com Alain Platel i Sidi Larbi Cherkaoui fa referència, amb el llenguatge de la dansa i la música, a aquesta por als altres mitjançant una lluita de cossos que es mouen junts en escena, a la recerca d’un futur més obert, més generós i més inclusiu. I és que els espectacles de Serge Aimé Coulibaly i Faso Danse Théâtre, la companyia que va fundar l’any 2002, contenen sempre un missatge positiu i obren una porta a l’esperança.

L’espectacle juga amb els moviments sincronitzats de grup i amb la individualitat per expressar la necessitat de la implicació personal i del redescobriment de la pròpia humanitat en un món que ja no sap què és veritat i què és mentida, on és el bé i on és el mal. Música i coreografia protagonitzen un intercanvi constant durant l’espectacle, amb una música que sona sense interrupció i que signa el músic Malik Mezzadri (Magik Malik), un flautista i músic de jazz francès nascut a Costa d’Ivori que no només posseeix una tècnica inusual sinó també un estil exuberant en què fa cantar i xisclar la seva flauta i crea uns sons que semblen d’un altre món i que tres músics (entre els quals hi ha el compositor mateix) interpreten en directe en escena.

Una producció de Faso Danse Théâtre.

Coproducció: Théâtre National de Valònia-Brussel·les (Bèlgica), Biennale de la Danse de Lió (França), Ruhrtriennale (Alemanya), deSingel dAnvers (Bèlgica), Kampnagel dHamburg (Alemanya), Münchner Kammerspiele (Alemanya), Tanzhaus Düsseldorf (Alemanya).

Amb el suport de The Flemish Community, la Federació Valònia-Brussel·les, Wallonie-Bruxelles International i The Belgium Tax Shelter.

Fitxa artística

Concepció i coreografia: Serge Aimé Coulibaly Composició i direcció musical: Magic Malik Creació i interpretació: Marion Alzieu, Bibata Maiga, Jean-Robert Koudogbo Kiki, Antonia Naouele, Adonis Nebie, Jolie Ngemi, Sayouba Sigué, Snake, Ahmed Soura, Marco Labellarte Interpretació musical: Magic Malik Orchestra: Magic Malik (flauta alemanya), Maxime Zampieri (percussió), Jean-Luc Lehr (baix) Dramatúrgia: Sara Vanderieck Assistència coreogràfica: Sayouba Sigué Escenografia i vestuari: Catherine Cosme Disseny de la il·luminació: Giacinto Caponio Regidoria: Matisse De Groote Tècnic de so: Ralph M’Fah-Traoré Tècnic de llums: Herman Coulibaly Ajudantia de direcció: Hanna El Fakir Responsable de producció: Sandra Diris Direcció tècnica: Joris De Bolle Assessorament artístic: Thomas Prédour Management de la companyia Faso Danse Théâtre: Lies Martens Responsable de comunicació de Faso Danse Théâtre: Sandra Diris Responsable de preproducció: Laure Louvat Gires: Frans Brood Productions (Gie Baguet, Tine Scharlaken) Agraïments: Ankata (Bobo Dioulasso, Burkina Faso), Dream City de Tunísia

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dijous 22/7 - 22:00 H divendres 23/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració 75 min

Preus 22-30 €

Altres criteris Internacional

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades