Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Fem una bona pena abans de morir

Sònia Gómez / Los Sara Fontán

L’Auditori 08/07 - 09/07

La mort, en l’escena i en la vida. Què ens uneix davant la fi de l’existència? Què quedarà de nosaltres quan no hi siguem? S’ho pregunta una coreògrafa i performer i els dos músics que l’acompanyen, en una nova experiència del cicle Escenes.

Ja fa uns anys que, dins del cicle Escenes, L’Auditori contacta amb creadors i creadores d’arts diverses i els proposa exercicis d’hibridació dels seus talents, sempre al voltant d’un tema comú que marca la temporada de l’espai musical del carrer de Lepant. Enguany el tema és “mort o retorn”, lema que ha inspirat els creadors i creadores programats, entre els quals hi ha la performer, ballarina i coreògrafa Sònia Gómez. Ha examinat la història de l’òpera, del teatre i de les arts vives i ha trobat que són... plenes de cadàvers. Explora aquesta història de defuncions acompanyada del col·lectiu musical Los Sara Fontán, integrat per la violinista i experimentadora sonora Sara Fontán i el bateria Edi Pou, cinquanta per cent del duet de rock experimental Za!. Com són aquestes morts (sublims i ridícules, patètiques i commovedores...) que fa anys que veiem a l’escenari? Què passaria si les encadenem i, alliberades del seu context, les presentem en forma de catàleg? Aquest trio se centrarà en el moment mateix del traspàs, a la recerca d’aquells elements comuns de tots els decessos: des dels més èpics fins als més còmics, i de les morts més íntimes a les més universals.

Serà una bona oportunitat de tornar a veure Sònia Gómez, una artista de la Sénia instal·lada a Barcelona que es va formar a l’Institut del Teatre (Barcelona) i al Performing Arts Research and Training Studio, fundat a Brussel·les per Anne Teresa De Keersmaeker. Treballa des de l’any 2004 en projectes que parlen sobre assumptes com la construcció identitària i el desemmascarament de les impostures socials i de les impostures de l’art a través del cos i la performance. L’hem vista al Grec 2018 col·laborant amb Pere Jou i David Climent en l’espectacle Nowhere in Particular. Ara, puja a l’escenari de L’Auditori amb un col·lectiu sonor imprescindible. Los Sara Fontán transformen un instrument tan clàssic com el violí en un element  d’experimentació, explorant tota mena d’estils i emprant-lo en peces de poesia, dansa, instal·lacions museístiques o bandes sonores. L’any passat ja van ser al Grec, amb Tarta Relena i Cocanha, treballant en el projecte 4132314, que justament ha obtingut el premi Ciutat de Barcelona de Música 2022. 

Una coproducció de L’Auditori – Cicle Escenes

Col·labora: Festival Grec

Amb el suport de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Nau Ivanov i Nyam Nyam

Fitxa artística

Creació, direcció, interpretació i producció: Los Sara Fontán i Sònia Gómez. Assistència dramatúrgica: Joan Morey. Concepció escènica-vestuari: Joan Morey, Los Sara Fontán i Sònia Gómez. Disseny d’il·luminació: Ivan Cascon. Creació teaser:  Arnau Garcia i Borrull, Inés González-Quijano i Alba Marco. Agraïments: La Capsa, Guillem Bonet, Juan José Teixidó “Teixi” i Sofía Zunino.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris Dissabte 8 de juliol, a les 20 h, i diumenge 9 de juliol, a les 18 h

Espai L’Auditori

Duració 60 min

Preus 18 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades