Barcelona cultura

Fenomen

Quim Girón / Moon Ribas

Mercat de les Flors - Sala Pina Bausch 03/07 - 05/07

Entrades exhaurides
Aquest és un espectacle amb molta poesia i especialment fresc. I és que el gel, en els estats diversos que adopta, és el protagonista d’una posada en escena a càrrec d’un artista de circ contemporani i una performer cíborg.

Potser heu sentit a parlar de la Moon Ribas, una artista avantguardista de Mataró que un dia va decidir aplicar la cibernètica a l’art i al seu propi cos. Durant més de sis anys, va dur uns implants als peus que li permetien detectar el moviment de l’escorça terrestre en temps real per tal d’aplicar-lo a les seves creacions coreogràfiques. Ara, Ribas ha trobat un territori comú amb Quim Girón, un dels grans creadors de circ contemporani de l’escena catalana, que treballa habitualment amb elements que van des de l’equilibri i el so fins al moviment animal, sempre a la recerca de nous llenguatges. Tots dos ens plantegen una proposta escènica conjunta en la qual exploren la força incontrolable de la natura i es pregunten com tenen lloc els processos científics que no per quotidians resulten menys sorprenents. A l’escenari, poca cosa més que un congelador del qual aniran sortint blocs de gel. Tots dos intèrprets els manipularan, els utilitzaran per donar forma a universos diferents, hi ballaran a sobre amb uns grampons i comprovaran com la temperatura els va desfent i deixa xops els seus cossos. On és el gel? Aquesta aigua que ara amara l’escenari i els artistes posa de manifest el seu caràcter efímer. Hi pensareu mentre escolteu la música electrònica que acompanya les evolucions dels intèrprets i la rica diversitat de sons que generen en interactuar amb el gel, l’aigua o el gas, estats físics diversos d’una mateixa realitat. Proper i divertit, l’espectacle és una invitació a preguntar-se pel funcionament de la natura per tal de veure des d’un altre punt de vista els fenòmens naturals i també per adonar-se que, d’alguna manera, també nosaltres som, en nosaltres mateixos, un petit fenomen.

Quim Girón és el creador de la companyia Animal Religion, amb la qual ha signat espectacles com Indomador, Fang o Nu, per esmentar-ne només alguns.  Va estudiar circ a la Universitat de Dansa i Circ d’Estocolm (Suècia), ha actuat arreu d’Europa, Àsia i Amèrica del Sud i ha guanyat premis com el Premi Especial Ciutat de Barcelona (2015) per l’espectacle Sifonòfor, el Premi a la millor estrena d’un espectacle de carrer i no convencional de FiraTàrrega amb Chicken legz (2014) i el Gran Premi Zirkolika al millor espectacle de circ en sala, també per Sifonòfor (2015).

Moon Ribas, per la seva banda, ha treballat en videodansa i ha creat peces com Walking Colours. Es va donar a conèixer per fer servir els implants que duia al cos per convertir els moviments de l’escorça terrestre en coreografies com Waiting for Earthquakes. L’any 2010 va crear la Cyborg Foundation juntament amb el també artista cíborg Neil Harbisson.

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona i el festival Sismògraf dOlot.

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya; Konvent Puntzero; La Torreta; Can Gassol; EiMa Creació; Teatre Pare Casals; Lanimal a lesquena; Graner, centre de creació, i Can Fugarolas.

Fitxa artística

Autoria i interpretació: Quim Girón, Moon Ribas Disseny de la il·luminació: Laura Clos Caturla Closca Composició musical: Quim Girón Producció administrativa: Elclimamola Distribució: Jaume Nieto Agraïments: Jordi Fondevila Fotografia: Caterina Angeloni (El Gato Productions)

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris dissabte 3/7 - 21:30 H diumenge 4/7 - 20:30 H dilluns 5/7 - 20:30 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 50 min

Llengua Espectacle sense paraules

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades