Barcelona cultura

FIQ (Desperta’t!) - CANCEL·LAT

Groupe Acrobatique de Tanger / Maroussia Diaz Verbèke

Teatre Grec 09/07 - 10/07

Espectacle cancel·lat
Prop d’una quinzena de joves talents de l’acrobàcia, l’univers visual d’un conegut fotògraf, la música d’un popular DJ...: amb aquests elements ha creat el seu nou espectacle una companyia que posa al dia la tradició acrobàtica marroquina.

Llum, energia, dinamisme fins a l’extrem. Pensareu en aquests conceptes quan vegeu el resultat de la feina del conjunt d’artistes que aplega aquest espectacle. Els van triar després d’audicions per tot el Marroc, gràcies a les quals s’ha creat la companyia que veurem en escena i que posa en comú un seguit de talents que van des de l’acrobàcia tradicional i moderna fins a les danses urbanes, el break-dance o fins i tot el taekwondo i el footfreestyle (futbol d’estil lliure). Com combinen totes aquestes especialitats acrobàtiques? Al so dels scratchs del conegut discjòquei marroquí DJ Key i envoltats pel món visual de Hassan Hajjaj, un conegut artista i fotògraf a qui es coneix com l’Andy Warhol marroquí i que és autor d’un imaginari visual plenament pop i extensament acolorit. Ho veureu durant una funció que comença amb tons foscos i que acaba convertida en una festa de la llum i el color, una nova mostra de la vitalitat extrema del grup d’artistes, aquest cop sota la direcció de la també acròbata Maroussia Diaz Verbèke.

És l’aposta més nova del Groupe Acrobatique de Tanger, un col·lectiu nascut l’any 2003 gràcies a una dona, Sanae El Kamouni, que es va entestar a portar les acrobàcies, una de les grans mostres de la cultura popular marroquina, al llenguatge contemporani. Per aconseguir-ho, ha convidat a dirigir els espectacles de la companyia alguns dels directors més prestigiosos de l’escena europea actual, entre els quals el francès Aurélien Bory o els suïssos Zimmermann & de Perrot. Hem vist exemples de la seva feina al Grec 2008 (Taoub), al Grec 2010 (Chouf Ouchouf), al Grec 2013 (Azimut) i al Grec 2017 (Halka). Aquesta combinació de tradició i creació contemporània té ara continuïtat amb Maroussia Diaz Verbèke, una acròbata de corda, directora d’escena i especialista en circ que ha creat espectacles diversos, el darrer dels quals va néixer al Brasil i es titula Circus Remix. Ella es defineix a si mateixa com a “circògrafa”, un neologisme que al·ludeix a una posada en escena pròpia de les arts del circ.

A més, l’espectacle serà una bona oportunitat per conèixer l’univers visual de Hassan Hajjaj, autor de les escenografies i els vestuaris que veurem a FIQ i que barreja el color més explosiu amb elements de la cultura tradicional, en una aliança entre pop i kitsch plena d’humor, que fa dialogar èpoques diverses i és capaç de convertir estampes tradicionals del Marroc en unes imatges tan potents que fan pensar en la més pop i moderna de les capitals occidentals. 

 

Una producció de lAssociation Halka (París).

Coproduccions i residències: Scènes du Maroc (Tànger); Les Nuits de Fourvière, el festival internacional La Métropole de Lió; Le Manège, Scène Nationale - Reims; CIRCa, Pôle National Cirque, Auch - Occitània; Plateforme 2 Pôles Cirque, Normandia / La Brèche, Cherbourg / Cirque Théâtre dElbeuf; Agora, Pole National des Arts du Cirque de Boulazac-Aquitània; La Ferme du Buisson, Noisiel; Scène Nationale de Châteauvallon; La Verrerie dAlès, Pôle National Cirque, Occitània; Théâtre de Grasse, Scène Conventionnée Cirque et Danse; Institut Français (París).

LAssociation Halka té el suport de la Direcció dassumptes culturals de lIlla de França (DRAC, Ajuda a la creació), el Ministeri de Cultura (DGCA, Ajuda a la creació), lInstitut Français a París, la Regió dIlla de França, la Spedidam i lAjuntament de París.

El Groupe Acrobatique de Tanger té el suport de la Fondation BMCI (el Marroc); Fondation BNP Paribas; Fondation Drosos; la delegació provincial de la cultura a Tànger (el Marroc); lInstitut Français de Marràqueix / Maison Denise Masson (el Marroc); Awalnart i les Capitals Africanes de la Cultura (el Marroc), Mövenpick Mansour Eddahbi Marrakech i el seu Palau de Congressos a Marràqueix (el Marroc), Le Théâtre Nomade, Casablanca (el Marroc).

Fitxa artística

Interpretació: Najwa Aarras, Mohamed Takel, Samir Lâaroussi, Hamza Naceri, Hammad Benjkiri, Manon Rouillard, Youssef El Machkouri, Tarik Hassani, Hassan Taher, Bouchra El Kayouri, Ayoub Maani, Zhor al Amine Demnati, Ilyas Bouchtaoui, Achraf El Kati, Nora Bouhlala Chacón, DJ Key Posada en escena: Maroussia Diaz Verbèke Ajudantia de la posada en escena: Sanae El Kamouni Acrobàcies: William Thomas / Cie BAM Equilibris i banquina: Basile Narcy, Maxime Solé Concepció de l’escenografia i el vestuari: Hassan Hajjaj Vestuari: Bouchra Salih Direcció tècnica: Cécile Hérault Disseny de la il·luminació: Laure Andurand Creació musical: DJ Key Disseny del so: Joël Abriac Suport tècnic: Marine David Direcció del Groupe Acrobatique de Tanger: Sanae El Kamouni Producció, difusió i desenvolupament: Jean-François Pyka Administració i desenvolupament: Pauline Horteur Logística general i gires: Alexandra Cahen, Clara Aycard Fotografies i concepció gràfica: © Hassan Hajjaj

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris divendres 9/7 - 22:00 H dissabte 10/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració 75 min

Llengua Francès amb sobretitulació en català

Preus 18-25 €

Altres criteris Internacional

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades