Barcelona cultura

Gemma Humet

Músiques en Paral·lel

Rere tot aquest fum

Av. Paral·lel, 62 22/07

És una de les veus més noves de l'escena catalana, però recull, en les seves creacions, l'herència de la cançó d'autor i de la cançó de protesta. Ens ho mostra en un disc absolutament personal en el qual es qüestiona el concepte de l'amor romàntic.

Cantant i pianista, aquesta jove artista porta la música a la sang: el seu pare era músic i actor, i el seu oncle, un destacat cantautor que va deixar empremta en una generació d'aficionats a la música. Amb 18 anys va deixar de banda una carrera com a pianista clàssica per estudiar jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya i, per comprovar l'encert d'aquella decisió, només cal escoltar els temes de Rere tot aquest fum, el seu disc més nou. És ple de cançons que es pregunten pel sentit autèntic de l'amor i per les incoherències que ens genera i que ens recorda, finalment, que sense estimar-se una mateixa no hi ha manera d'estimar els altres. Pareu atenció al disc, perquè no només s'hi han fet servir instruments analògics, sinó que el so també ha estat tractat de manera analògica, i fins i tot la fotografia de portada s'ha fet com es feien les d'abans: sense enginys electrònics pel mig.

Aquest nou disc, en el qual trobareu conceptes que van des de l'amor propi fins als amors tòxics, segueix Màtria, un disc especialment compromès amb la causa de les dones que va editar el 2020 i que va produir, com aquest que escoltarem al Grec Festival de Barcelona, Jordi Casadesús (La Iaia, Núria Graham). L'actor i director Guillem Albà (responsable d'espectacles com Marabunta, Calma, Pluja, Canto jo i la muntanya balla…) s'ha fet càrrec dels videoclips que ha enregistrat l'artista per a aquest disc, però també d'una posada en escena excepcional que fa d'aquest concert un espectacle únic, total i multisensorial. Serà una molt bona manera de gaudir de la música d'una artista que ja va acompanyar la guitarra de Toti Soler en el disc Petita festa (2018), que ha col·laborat amb una pila d'artistes que van des de Lluís Llach i Joan Manuel Serrat fins a Kepa Junkera, i que s'ha endut més d'un cop un premi Enderrock, l'últim dels quals el premi Enderrock de la Crítica al millor disc de cançó d'autor del 2020, per Màtria.

Una coproducció del Centre Cultural La Marfà, L’Atlàntida. Centre d'Arts Escèniques d'Osona i Speed Music.

Una col·laboració del Grec 2022 Festival de Barcelona amb La Marfà - Centre de Creació Musical de Girona.

 

Fitxa artística

Direcció: Guillem Albà Interpretació: Gemma Humet, Jordi Casadesús, Andreu Moreno, Lu Rois. Escenografia: Clàudia Vilà Vestuari: Yasmina Betancourt i Paula López de Murillas Il·luminació: Guillem Costa So: Jonbi Belategi Ajudantia de direcció: Sergio Martínez

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris divendres 22/7 - 20:30 H

Espai Av. Paral·lel, 62

Preus 15 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades