Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Género imposible

Sílvia Pérez Cruz

Teatre Romea 29/07 - 06/08

Dansa, teatre, cinema, poesia: aquestes disciplines s’han creuat en la trajectòria de Sílvia Pérez Cruz. I, ara, ho tornen a fer en un laboratori creatiu amb artistes d’escenes diverses que és tota una celebració de la interdisciplinarietat.

Al llarg de la seva carrera artística, Sílvia Pérez Cruz ha posat música a espectacles teatrals i de dansa, ha escrit i interpretat temes per a pel·lícules de ficció i documentals, i ha utilitzat la poesia com a matèria primera per a les seves composicions. En són bons exemples pel·lícules com La noche de 12 años, del director Álvaro Brechner (2018); l’espectacle Grito pelao, amb la balladora de flamenc Rocío Molina (2018), les composicions que va crear per al muntatge teatral Cyrano, que va protagonitzar Lluís Homar, o la música original de l’aplaudida pel·lícula d’animació Josep, dirigida per Aurel (2020). Partint d’aquestes i altres experiències amb gèneres artístics diversos, Sílvia Pérez Cruz va editar Farsa (género imposible): el disc inclou en el seu títol la paraula farsa, que ve del francès farce (‘farcit’) i que feia referència a les comèdies breus que els còmics interpretaven entre acte i acte durant les representacions teatrals a la cort de Lluís XVI. En l’imaginari de Pérez Cruz la paraula s’empra com una reflexió sobre la dualitat entre el que som en la intimitat i el que mostrem en públic, entre la riquesa aparent i el buit real, tan pròpia dels nostres temps.

El disc es presenta en el seu format escènic, no com un concert a l’ús, sinó com una nova creació multidisciplinària en la qual participa un equip d’artistes procedents de camps diversos: la ballarina Elena Córdoba; el dramaturg, actor i poeta Pablo Messiez; els escenògrafs Sílvia Delagneau i Max Glaenzel; el pintor, il·luminador i poeta Carlos Marquerie; l’enginyer de so i creador d’espais sonors Juan Casanovas, o la dissenyadora de vestuari Cecilia Molano, entre altres. Es tracta, en definitiva, d’un nou diàleg entre disciplines artístiques diferents que constitueix la continuació lògica d’un treball discogràfic que proposa, com a punt de partida, aquest mateix diàleg.

Una producció d’El Pez Cruz.
En coproducció amb el Grec 2020 Festival de Barcelona i el Teatro Español.

Fitxa artística

Idea original i direcció general: Sílvia Pérez Cruz Ajudantia de direcció i mirada externa: Pablo Messiez, Elena Córdoba Composicions musicals: Sílvia Pérez Cruz Dramatúrgia: Pablo Messiez Supervisió del gest i el moviment: Elena Córdoba Escenografia: Sílvia Delagneau i Max Glaenzel Il·luminació: Carlos Marquerie Ajudantia de la il·luminació: Natàlia Ramos Creació de peces visuals en 16 mm: Adriana Vila Guevara Programació de vídeo: David Benito Disseny del vestuari: Cecilia Molano Sastreria: Javier Navas Disseny del so i enginyeria de so: Juan Casanovas Direcció tècnica i de producció: David Benito i Albert Sorribes Construcció de l’escenografia: Pascualin Estructures, Taller d’Escenografia Castells Coordinació de producció: Albert Sorribes, Neus Carreras Tècnic de so: Juan Casanovas Operadora de llums i vídeo: Natàlia Ramos Producció en gira: Álex Sánchez, Albert Sorribes, Neus Carreras Distribució a Espanya: El Pez Cruz Fotografia: Igor Cortadellas Agraïments: Mauricio Rosencof (veu en off), Isaki Lacuesta

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris Del 29 de juliol al 6 d’agost, de dimecres a dissabte, a les 20 h; diumenge, a les 18.30 h

Espai Teatre Romea

Duració 110 min

Llengua Català, castellà i anglès

Preus 20-35 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades