Barcelona cultura

Género imposible

Sílvia Pérez Cruz

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver 08/07 - 11/07

Dansa, teatre, cinema… Aquestes disciplines s’han creuat més d’un cop en la carrera d’aquesta cantant. Ho tornen a fer en un laboratori creatiu a càrrec d’artistes d’escenes diverses que és tota una celebració de la interdisciplinarietat.

Al llarg de la seva carrera artística, Sílvia Pérez Cruz ha portat la seva música a espectacles teatrals i de dansa, ha interpretat temes per a pel·lícules de ficció i documentals, i ha utilitzat la poesia com a matèria primera per a les seves composicions. Bons exemples de la seva incursió en les arts més diverses són pel·lícules com La noche de 12 años, del director Álvaro Brechner; l’espectacle Grito pelao, amb la balladora Rocío Molina (Grec 2018), o les composicions que va crear per al muntatge teatral Cyrano, que va protagonitzar Lluís Homar o la música original de l’aplaudida pel·lícula d’animació Josep (Aurel, 2020). Partint d’aquestes i altres experiències amb gèneres artístics diversos, el passat octubre Sílvia Pérez Cruz va editar Farsa (género imposible), el disc que ara arriba a l’escenari del Teatre Grec. Pren com a títol una paraula, "farsa", que ve del francès farce ("farcit"), i que feia referència a les breus comèdies que els còmics interpretaven entre acte i acte durant les representacions teatrals a la cort de Lluís XVI. Avui, "farsa" té el significat de "falsedat"; d’aquí que Pérez Cruz empri aquesta paraula per referir-se a la dualitat entre el que som en la intimitat i el que mostrem en públic, entre la riquesa aparent i el buit real, tan pròpia dels nostres temps.

El disc arriba ara a l’escenari del Teatre Lliure, no en forma d’un concert en sentit estricte, sinó d’una mena d’experiència multidisciplinària de la qual un equip d’artistes procedents de camps diversos fan emergir un espectacle musical. Formen aquest equip de creadors la ballarina Elena Córdoba; el dramaturg, actor i poeta Pablo Messiez; els escenògrafs Sílvia Delagneau i Max Glaenzel; el pintor, il·luminador i poeta Carlos Marquerie; l’enginyer de so i creador d’espais sonors Juan Casanovas, o la dissenyadora de vestuari Cecilia Molano, entre d’altres. Es tracta, en definitiva, d’una diversitat de talents que promet convertir l’escenari en tota una festa de la hibridació amb convidats inesperats.

Una producció d’El Pez Cruz.

En coproducció amb el Grec 2020 Festival de Barcelona, Temporada Alta i Teatro Español.

Fitxa artística

Idea original i direcció general: Sílvia Pérez Cruz Direcció de la dramatúrgia i les connexions: Pablo Messiez Escenografia: Sílvia Delagneau, Max Glaenzel Il·luminació: Carlos Marquerie Creació de peces visuals en 16mm: Adriana Vila Guevara Supervisió del gest i el moviment: Elena Córdoba Disseny del vestuari: Cecilia Molano Sastreria: Javier Navas Disseny del so i enginyeria de so: Juan Casanovas Direcció de producció: David Benito, Albert Sorribes Construcció de l’escenografia: Pascualin estructures, Taller de Escenografía Castells Coordinació de la producció: Albert Sorribes Tècnic de so: Juan Casanovas Tècnic de vídeo: David Benito Maquinària: David Benito Producció en gira: Álex Sánchez, Albert Sorribes Distribució a Espanya: El Pez Cruz Fotografia: Igor Cortadellas

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dijous 8/7 - 20:30 H divendres 9/7 - 20:30 H dissabte 10/7 - 20:30 H diumenge 11/7 - 20:30 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 110 min

Llengua Català, castellà i anglès

Preus 35 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades