Barcelona cultura

Grec de proximitat

Diversos espais | 29/06 - 29/07

Grec en obert

Un seguit de sales de proximitat han hagut de suspendre espectacles programats al Grec, però mitjançant un espai virtual impulsen una sèrie d’accions que els permetran mantenir la participació al festival amb propostes vinculades a l’Amèrica Llatina.

TEATRE AKADÈMIA

Winnipeg-videoart
Estrena del clip que gira al voltant del vaixell Winnipeg, noliejat per transportar refugiats republicans espanyols fins a l’Amèrica Llatina. Dirigida pel mateix director del muntatge que s’havia de veure al Grec Festival de Barcelona, Norbert Martínez, i interpretada pels actors del repartiment, aquesta peça de videoart ens transportarà a un món visual i sonor gairebé tangible.
Espai de referència: Teatre Akadèmia
Dates: 7 de juliol 
Horari: 19.00 h
Plataforma: Canal YouTube del Teatre Akadèmia: https://www.youtube.com/channel/UC3xtZaUThW32pvki8OUqJEQ

Dramatúrgia a partir d’un còmic
Xerrada sobre el procés de creació d’una peça teatral a partir d’un còmic. En parlarem amb la il·lustradora del còmic Winnipeg, Antonia Santolaya, amb la guionista del còmic i autora de l’obra de teatre, Laura Martel, i amb el director del muntatge teatral Winnipeg, Norbert Martínez.
Espai de referència: Teatre Akadèmia
Dates: 23 de juliol 
Horari: 19.00 h
Plataforma: Zoom (Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica info@teatreakademia.cat)

 

SALA FLYHARD

Timbre 4 i la Sala Flyhard

Durant el Grec 2020, professionals del teatre vinculats a la Sala Flyhard i a la sala Timbre 4 de Buenos Aires havien de posar en escena conjuntament L’habitació blanca, un text de Josep Maria Miró. El muntatge es programarà finalment la temporada vinent dins la programació “De Grec a Grec”, però ha propiciat que totes dues sales aprofundeixin en la relació especial que mantenen. Com s’autogestionen les sales Timbre 4 i Flyhard i quin ha estat el seu vincle històric? Ens en parlen Jonathan Zak (productor de Timbre 4) i Clara Cols i Sergio Matamala (directors de la Sala Flyhard). Modera la xerrada Narcís Puig.
La xerrada es durà a terme utilitzant el software de videoconferències Zoom, però s’enregistrarà i posteriorment es penjarà a YouTube.
Espai de referència: Sala Flyhard
Dates: Dijous, 2 de juliol
Horari: De 17.00 a 18.00 h
Plataforma: Zoom (Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica info@salaflyhard.com)

L’habitació blanca
Un dramaturg català i un director argentí: com ha estat el procés de creació de L’habitació blanca i com han treballat l’autor i el director per dur a escena el text? Ens en parlen el dramaturg Josep Maria Miró i el director Lautaro Perotti, moderats per Concha Milla, actriu i dramaturga que, a més, ha fet en aquesta ocasió d’ajudant de direcció.
Espai de referència: Sala Flyhard
Dates: Dijous, 9 de juliol
Horari: De 20.00 a 21.00 h
Plataforma: Zoom (Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica info@salaflyhard.com)

 

Tallers d’interpretació
Durant els mesos de juny i juliol, Timbre 4 i la Sala Flyhard organitzen dos tallers d’interpretació que s’impartiran en línia, mitjançant el software de videoconferències Zoom, i que estaran a càrrec del director Lautaro Perotti i l’ajudant de direcció de L’habitació blanca Concha Milla.
En trobareu més informació a l’apartat “Grec professional”
Espai de referència: Sala Flyhard
Dates: del 6 al 29 de juliol (dilluns i dimecres)
Horari: de 10.00 a 14.00 h
Preu: 80 € (alumnes) i 40 € (oients)
taquilla@salaflyhard.com

 

SALA VERSUS GLÒRIES

Presentació de Fuera del juego i col·loqui
Finalment, durant aquest mes de juliol no es podrà veure el muntatge de teatre documental Fuera del juego, que parla sobre la censura a Cuba i, en concret, sobre l’escriptor Heberto Padilla, però formarà part de la temporada 2020/21 de la Sala Versus Glòries, dins l’apartat “De Grec a Grec”.
Abel González Melo, director i dramaturg que ha creat aquesta peça escènica, ens parla de l’espectacle i ens ofereix, a més, un col·loqui/debat titulat “Teatre i societat en la Cuba actual”. La presentació i el col·loqui es retransmetran en streaming mitjançant el software de videoconferències Zoom, però, paral·lelament, també s’enregistraran i es penjaran a YouTube.
Espai de referència: Sala Versus Glòries
Dates:
Dimarts, 14 de juliol: Presentació de Fuera del juego i col·loqui
Dimarts, 21 de juliol: Col·loqui/debat “Teatre i societat en la Cuba actual”.
Horari: de 19.00 a 20.00 h
Plataforma: Zoom (Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica info@salaversusglories.cat o bé mitjançant el formulari que trobareu a  www.salaversusglories.cat)

 

LA BADABADOC

Presentació de la peça audiovisual El apellido comienza conmigo, variación 2
Estrena de la revisió documental, feta expressament amb motiu del Grec 2020, d’una creació audiovisual sobre el projecte de l’artista peruana Chaska Mori El apellido comienza conmigo, una indagació familiar que acaba retratant una crua realitat del Perú actual. L’obra va començar com a documental, es va convertir en una peça teatral que s’havia de veure al Grec 2020 i, en ple confinament, va acabar retornant al documental cinematogràfic.
El material audiovisual serà accessible via YouTube.
Espai de referència: La Badabadoc
Dates: Dijous, 16 de juliol
Horari: de 19.00 a 20.00 h (presentació audiovisual)
Canal YouTube: https://www.youtube.com/c/BadabadocEspaiCreatiu

Xerrada-col·loqui amb Chaska Mori

Després de la presentació del documental audiovisual, hi haurà una xerrada-col·loqui amb la directora, creadora i actriu del projecte, Chaska Mori; el codirector de l’obra, Steven Buendía; el fotògraf i muntador de la peça, Daniel Lagares i el coproductor i membre de Centro Cultural de la Universidad del Pacífico Sergio Llusera. A més, també participaran en la xerrada els directors de La Badabadoc, Àngel Grisalvo i Guada Cejas.
La xerrada s’emetrà en directe mitjançant el software de videoconferències Zoom i s’enregistrarà per tal de penjar-la a YouTube.
En trobareu més informació a l’apartat “Connexions llatinoamericanes”
Espai de referència: La Badabadoc
Dates: Dijous, 16 de juliol
Horari: de 20.00 a 21:00 h
Plataforma: Zoom
(Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica entradas@labadabadoc-teatro.com)

 

TANTARANTANA

Col·loqui i ruta sobre La noche sin tiempo
Col·loqui sobre La noche sin tiempo, una dramatúrgia a onze veus, un recorregut d’audioteatre per cinc espais del Raval a càrrec del Teatre Tantarantana i la Fundación La Maldita Vanidad de Bogotà.
El muntatge s’ha transformat en una ruta pel barri del Raval en forma d’audioteatre que estarà disponible a partir del dia 15 de juliol per escoltar-la mentre es visiten un seguit d’espais del barri.
Trobareu més informació sobre la ruta a l’apartat “Grec a peu”
Espai de referència: Teatre Tantarantana
Dates: 8 de juliol (debat) i del 15 al 26 de juliol (audioteatre amb la ruta)
Horari: debat de La noche sin tiempo, de 20.00 a 21.00 h
Plataforma: Zoom (Inscripciones mediante el correo electrónico : teatre@tantarantana.com)
Enllaç a la Ruta 'La noche sin tiempo'

 

Taller d’escriptura contaminant/confinada

El Tantarantana, amb la col·laboració de Teatre dels Argonautes i Cia. Nigredo, organitza el “Taller d’escriptura contaminant/confinada per a autors catalans i llatinoamericans”. Finalment, els resultats del taller seran exposats al públic en forma de deu peces de videoart amb la lectura del text i aniran acompanyades d’un col·loqui amb el públic sobre el procés. Taller impartit pel coordinador dramatúrgic de La noche sin tiempo, l’autor Albert Tola, i l’actor i director Rodrigo García Olza.
Espai de referència: Teatre Tantarantana
Dates: 20 de juliol
Plataforma: Zoom (Inscripciones mediante el correo electrónico : teatre@tantarantana.com)

 

SALA FÈNIX

Foro Fènix: Felipe Cabezas i Daniela Bouret Vespa
Felipe Cabezas, de la Sala Fènix, i Daniela Bouret Vespa, directora general del teatre Solís de Montevideo, fins al 8 de maig de 2020, entrevistats per la periodista teatral Carme Tierz. És viable el teatre digital? Nous formats, nous desafiaments. Com col·laborar entre professionals de diversos països quan no podem viatjar?
La conversa s’emetrà en directe mitjançant el programa de videoconferències Zoom i es gravarà per penjar-la a YouTube.
Espai de referència: Sala Fènix
Dates: 6 de juliol
Horari: 19 h
Plataforma: Zoom (Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica teatre@salafenix.com)

Foro Fènix: Felipe Cabezas + Luis Jiménez
Felipe Cabezas, de la Sala Fènix, i Luis Jiménez, director del Festival de Teatro de Olite i el Festival Don Quijote de París, entrevistats pel periodista Toni Polo. Parlaran sobre teatre i migració, i sobre els immigrants i la seva influència en el teatre social.
La conversa s’emetrà en directe mitjançant el programa de videoconferències Zoom i es gravarà per penjar-la a YouTube.
Espai de referència: Sala Fènix
Dates: 13 de juliol
Horari: 19.00 h
Plataforma: Zoom (Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica teatre@salafenix.com)

Bitácora de ida y vuelta (versió de radioteatre)
Una mirada cabaretera i musical a la vida de Miguel de Molina, cantant malagueny exiliat a Argentina des del 1941. Bitácora de ida y vuelta parla també de la relació entre les dues ribes de l’Atlàntic, convertida en radio i dividida en podcasts. Humor, música, cafè teatre i molts ritmes i personatges que han creuat l’oceà en una o altra direcció.
Espai de referència: Sala Fènix
Dates: 13 de juliol
Horari: 21.00 h
Plataforma: Web de la Sala Fènix

 

LA GLEVA

Taula rodona: Les realitats trans a les arts escèniques
A propòsit de Tránsitos, una peça teatral que explora les identitats sexuals dissidents en tres ciutats situades a les dues ribes de l’Atlàntic, el Teatre La Gleva organitza una taula rodona sobre “Les realitats trans a les arts escèniques”. Amb la participació de David Teixidó, Susy Shock (Argentina), Delfina Martínez (Uruguai), Marc Rosich i Miquel Missé. Modera: Teo Pardo.
Espai de referència: Teatre La Gleva
Dates: Dijous, 2 de juliol
Horari: de 19.00 a 20.00 h
Plataforma: Zoom (Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica lagleva@laglevateatre.com)

Lectura en streaming de Tránsitos
Paral·lelament, s’ofereix una lectura en streaming del text, obra de Mariana Percovich i David Teixidó, i un debat posterior amb els membres de la companyia.
En trobareu més informació a l’apartat “Connexions llatinoamericanes”
Espai de referència: Teatre La Gleva
Dates: Dimecres, 15 de juliol
Horari: de 19.00 a 20.00 h
Plataforma: Zoom (Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica lagleva@laglevateatre.com)

 

MALDÀ

Lectura en streaming d’Una galaxia de luciérnagas
Lectura en streaming d’un monòleg d’Aina Tur dedicat a tothom que viu a zones del món on no arriba la justícia i on una mort val tan poc com una vida. El text neix d’una experiència viscuda per l’autora i directora a Llatinoamèrica.
L’espectacle es retransmetrà en streaming mitjançant YouTube però, paral·lelament, també s’enregistrarà i es podrà visionar posteriorment.
Espai de referència: El Maldà
Dates: 3 de juliol
Horari: 19.30 h
Plataforma: YouTube
Preu: 5 €
Enllaç de venda: https://entradium.com/events/lectura-una-galaxia-de-luciernagas

 

ATRIUM

Presentació i col·loqui: “13 anys de teatre amb la marca Vaca 35 girant pel món”
La tercera visita a la Sala Atrium de la companyia mexicana Vaca 35 Teatro en Grupo no podrà ser aquest juliol, com estava previst, amb la peça Lo único que necesita una gran actriz es una gran obra y las ganas de triunfar. Tot i això, la companyia formarà part de la temporada 2020/21 de la Sala Atrium, dins la
rogramació “De Grec a Grec”.
Damián Cervantes i Diana Magallón, en representació de la companyia, explicaran l’experiència que han viscut amb aquesta peça, un muntatge off estrenat el 2012 en un terrat de México D. F. per a només deu persones i que avui s’ha vist a 31 ciutats de quinze països de tres continents diferents.
La presentació i el col·loqui es retransmetran en streaming mitjançant el software de videoconferències Zoom, però, paral·lelament, també s’enregistraran i es penjaran a YouTube.
Espai de referència: Sala Atrium
Data: dimecres, 22 de juliol
Horari: de 19.00 a 20.00 h
Plataforma: Zoom (Inscripcions mitjançant l’adreça electrònica reserves@atrium.cat)

 

DIVERSOS ESPAIS

Taula rodona: “El futur de les sales de proximitat dins el teixit cultural de la ciutat”
Quin futur tenen i quin paper juguen, en el manteniment del teixit cultural barceloní, les sales de proximitat? Ens en parlen un seguit de convidats que coneixen aquesta escena, moderats per Núria Juanico.
Dates: 24 de juliol
Horari: 19.00 h
Plataforma: Zoom
Inscripcions: info@salaversusglories.cat

 

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris -

Espai Diversos espais

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut