Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Guardianes del corazón de la Tierra

La Conquesta del Pol Sud

La Villarroel 06/07 - 09/07

Un recorregut des del centre d’Europa fins al cor de la selva amazònica. Poesia i documental es combinen per acostar-nos a una realitat llunyana on, paradoxalment, ens veiem reflectits.

La companyia La Conquesta del Pol Sud documenta el viatge de tornada als seus orígens d'un membre d'una comunitat de l'Amazònia brasilera, els Huni Kuin (que vol dir "la gent autèntica" en la seva llengua). El viatge parteix d’Hamburg, Alemanya, per arribar a la regió de Jordao, a l’interior de la selva brasilera. En aquest camí, són testimonis d'un món, el de la selva amazònica, que sucumbeix davant de la pressió de l'explotació incontrolada dels recursos naturals. La investigació periodística realitzada per la companyia busca confrontar-nos amb les idees mil·lenàries de les cultures amazòniques, un enfocament de la relació entre l’ésser humà i la terra força allunyat del pensament occidental. 

El muntatge combina imatge, paraula, moviment i objectes situant-se a cavall entre el documental i la poesia escènica. De forma coherent amb el seu recorregut, la companyia proposa aquest cop un viatge a través de les idees de cultures allunyades de la nostra. La recerca aplega l’estudi i l’anàlisi amb l’emoció de la descoberta de nous territoris i noves formes de veure el món.

Una coproducció de La Conquesta del Pol Sud, La Villarroel, Teatro Español, Grec 2023 Festival de Barcelona i KVS Brussels. 

Amb el suport de l’ICEC- Institut Català de les Empreses Culturals.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i la Nau Ivanow.

I finançat per Unió Europea (fons Next Generation), Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (Gobierno de España), Next Generation Catalunya (Generalitat de Catalunya).

Fitxa artística

Creació i Interpretació: Txana Bane Huni Kuin, Gabriela Olivera, Carles F. Giua, Eugenio Szwarcer. Direcció: Carles Fernández Giua. Espai i audiovisuals: Eugenio Szwarcer. Maquinària i desenvolupament tècnic: Luis Martí. So: Damien Bazin. Il·luminació: Natalia Ramos. Moviment: Roser López Espinosa. Producció executiva: Irene Vicente Contractació i comunicació: Lidia Giménez. Disseny gràfic: Santi&Kco.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 6 al 9 de juliol, dijous i divendres, a les 20.00 h; dissabtes, a les 17.30 i 20.00 h. Diumenges, a les 17.30 h

Espai La Villarroel

Duració 80 min

Llengua Castellà Portuguès

Preus 29,5-31,5

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades