Barcelona cultura

Guilty Landscapes

Dries Verhoeven

Museu Nacional d'Art de Catalunya 16/07 - 25/07

Una videoinstal·lació ens convida a contemplar i reflexionar sobre les imatges d’un món global. Què canvia quan el que ocorre en una part llunyana del món es converteix en la nostra pròpia responsabilitat?

Potser heu vist moltes videocreacions i moltes obres d’art que treballen amb la imatge en moviment. I segurament esteu acostumats a les moltes imatges de paisatges urbans i naturals de tot el món que omplen les pantalles del vostre mòbil, ordinador o televisor. Ja us avisem, però, que poques d’aquestes imatges, vistes en galeries d’art o a les xarxes socials, us hauran produït la impressió que us causaran els “paisatges culpables” de Dries Verhoeven. I és que aquest creador dels Països Baixos us proposa una experiència en solitud que us deixarà en una estança acarats a una pantalla de grans dimensions i a una realitat que us semblarà molt més autèntica que les que esteu acostumats a contemplar. Potser en aquesta realitat que veieu la vida no és tan còmoda com ho és a casa nostra, potser hi regnen la desolació o l’explotació laboral i potser les persones que l’habiten passen necessitats que no us voldríeu ni imaginar. Quina responsabilitat teniu en tot plegat? Mireu, feu-vos preguntes i imagineu per una estona que habiteu aquest paisatge... si és que goseu fer-ho.

És la proposta sorprenent i inesperada d’un creador escènic i artista visual dels Països Baixos acostumat a crear instal·lacions, representacions i esdeveniments en espais públics, treballant en la frontera entre la performance i la instal·lació artística. Trencant barreres entre els espectadors i els intèrprets o performers, i confonent la frontera entre l’art i la vida, les propostes de Verhoeven converteixen sovint el mateix espectador en actor i protagonista d’unes experiències pensades per convidar-nos a pensar en la realitat social que vivim i per fer-nos dubtar de judicis i sistemes de pensament que consideràvem immutables. La influència en les relacions interpersonals d’uns mitjans digitals cada cop més presents en la nostra vida és un dels temes que més centren darrerament l’atenció de l’artista.

L'entrada a Guilty Landscapes està inclosa en l'entrada al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

L'aforament és limitat. Cal fer reserva per accedir a la instal·lació.

Més informació a:

www.museunacional.cat/ca

Una producció de Studio Dries Verhoeven.

En coproducció amb SPRING Performing Arts Festival Utrecht (Països Baixos), Foreign Affairs Berlin (Alemanya), Boulevard Theatre Festival Hertogenbosch (Països Baixos) i MU Artspace Eindhoven (Països Baixos).

Amb el suport de Prins Bernhard Cultuurfonds / Het Zilveren Lint Fonds, VSBfonds, Dutch Performing Arts Fund, Ajuntament dUtrecht.

Amb la col·laboració del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Fitxa artística

Concepte: Dries Verhoeven Producció: Studio Dries Verhoeven Fotografia: Willem Popelier, Christopher Hewitt Enregistrament en vídeo: Thorsten Alofs, Christopher Hewitt

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris Del 16 al 25 de juliol. De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h. Diumenges, de 10 a 14 h. Dilluns, tancat

Espai Museu Nacional d'Art de Catalunya

Duració 10 min

Llengua Espectacle sense paraules

Altres criteris Internacional

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades