Barcelona cultura

Guilty Landscapes

Dries Verhoeven

Museu Nacional d'Art de Catalunya 16/07 - 25/07

Una videoinstal·lació ens convida a contemplar i reflexionar sobre les imatges d’un món global.

La contínua disponibilitat de notícies als nostres portàtils, televisors i telèfons intel·ligents ens converteix en testimonis permanents de les situacions complexes que es produeixen arreu del món. I, sovint, la pobresa o desesperació que veiem o intuïm a la pantalla ens fa sentir inquiets. Les càmeres que porten aquestes imatges davant dels nostres ulls no són neutrals; intencionadament o no, les persones que enregistren són percebudes com a víctimes. Abans que es pugui adonar, l’espectador amb consciència social es veu arrossegat cap a un vòrtex de culpa i vergonya.

Amb la instal·lació de vídeo a gran escala Guilty Landscapes, Dries Verhoeven ens acosta perillosament a la realitat d'aquestes imatges incòmodes. I es pregunta si és possible establir-hi una connexió personal.

L'entrada a Guilty Landscapes està inclosa en l'entrada al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

L'aforament és limitat. Cal fer reserva per accedir a la instal·lació.

Més informació a:

www.museunacional.cat/ca

Una producció de Studio Dries Verhoeven.

En coproducció amb SPRING Performing Arts Festival Utrecht (Països Baixos), Foreign Affairs Berlin (Alemanya), Boulevard Theatre Festival Hertogenbosch (Països Baixos) i MU Artspace Eindhoven (Països Baixos).

Amb el suport de Prins Bernhard Cultuurfonds / Het Zilveren Lint Fonds, VSBfonds, Dutch Performing Arts Fund, Ajuntament dUtrecht.

Amb la col·laboració del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Fitxa artística

Concepte: Dries Verhoeven Producció: Studio Dries Verhoeven Enregistrament en vídeo: Thorsten Alofs, Christopher Hewitt Fotografia: Kevin McElvaney

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris Del 16 al 25 de juliol. De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h. Diumenges, de 10 a 14 h. Dilluns, tancat

Espai Museu Nacional d'Art de Catalunya

Duració 10 min

Llengua Espectacle sense paraules

Altres criteris Internacional

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades