Anar al contingut principal
Barcelona cultura

HoHiHu. L’Horrible Història de la Humanitat

Farrés Brothers i Cia. Xirgu en família.

Plaça de Margarida Xirgu 13/07 - 15/07

En comptes de cantar les heroïcitats i els avanços de l’ésser humà, aquesta lliçó d’història explica com aquestes proeses es van aconseguir a través de les atrocitats més inhumanes. Una forma catàrtica de riure’ns de nosaltres mateixos.

Les obres d’un pàrquing han estat aturades a causa del descobriment d’un possible jaciment arqueològic. Han fet venir una arqueòloga de prestigi per explorar el terreny, però l’equip de persones que li havien promès per ajudar-la (i a qui fa dies que espera) finalment no han arribat. L’experta, doncs, compta només amb l’ajuda d’un dels paletes que estan treballant en les obres… i del guarda de seguretat que les vigila. Les excavacions deixaran al descobert bombes, espases, armes i altres artefactes hostils. A mesura que aprofundeixen en les capes de la història, anirem veient que la destrucció forma part inherent de la humanitat i que som una de les poques espècies del planeta que, en lloc de protegir-se, s’autoaniquila. És una realitat tan dura que no ens queda més remei que contemplar-la amb humor. Perquè l’humor és el remei.

Quantes vegades, passejant per la ciutat, ens hem trobat les obres d’un aparcament aturades perquè s’ha produït un descobriment arqueològic? Quantes vegades hi hem tret el cap —o hem vist curiosos acostant-se a la tanca— per veure què hi passa? Aquesta curiositat és la clau del projecte. La curiositat... i la complicitat en el joc, ja que el públic de seguida s’adonarà que el descobriment és exorbitant.

L’espectacle té la complicitat de la clown Marta Sitjà, responsable de la direcció, ja que la companyia buscava el to irreverent i provocatiu que ella aporta. I és que el llenguatge del clown tindrà un paper destacat en aquest muntatge en què, tot i això, també s’utilitzarà un llenguatge més propi dels Farrés Brothers, és a dir, els titelles.

Aquest és el primer espectacle de carrer dels Farrés Brothers, una companyia de teatre que treballa amb titelles, andròmines, gestos, paraules, ninots i històries poc transitades. Creada l’any 2002 per Jordi Farrés, Pep Farrés i Jordi Palet, proposa un teatre per a tots els públics, irònic, gens edulcorat i carregat de diverses capes de lectura: els agrada parlar de temes potents, des de punts de vista inusuals, de manera original i no moralitzadora.

Una producció de Farrés Brothers.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 7 anys.

Més informació sobre els espectacles i activitats de La Xirgu en família.

 

Fitxa artística

Direcció: Marta Sitjà. Dramatúrgia: Jordi Palet i Puig. Interpretació: Pep Farrés, Jordi Farrés, Alba Valldaura. Música: Jordi Riera. Escenografia i titelles: Alfred Casas. Construcció de l’escenografia: Miquel Ruiz. Vestuari: Nídia Tusal. Comunicació: Martí Rossell. Oficina: Maite Velázquez. Producció executiva: Sylvie Lorente.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 13 al 15 de juliol, a les 18:30 h

Espai Plaça de Margarida Xirgu

Duració 50 min

Llengua Català

Preus Entrada lliure

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades