Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Holocaust

Queralt Riera / Dir.: Àlex Mañas

La Badabadoc 06/07 - 24/07

Quines cicatrius deixa en la vida de les persones el sistema en el qual vivim? Ens en parla un text jove i sobre gent jove, quotidià i polític a la vegada, nascut de la convocatòria On el teatre batega.

Dos joves es coneixen en una aplicació de cites i tenen una primera trobada. S'agraden, passegen i, en un portal, comencen a amanyagar-se i a besar-se... fins que una pila de trets, explosions i corredisses els obliguen a entrar a l'edifici i refugiar-se en un pis que no és casa seva. Ja fa tres dies que hi són i a fora tot sembla ben bé un holocaust. ¿És la fi de la nostra civilització, una guerra, una catàstrofe? Sigui com sigui, no podran deixar el seu refugi a risc de ser assassinats i, mentre estan tancats en aquest pis, conviuran i aniran creant un lligam cada cop més intens. Són dos personatges atrapats per un sistema en declivi que voldrien fugir, però no tenen on anar. 

El text és una creació de la dramaturga Queralt Riera, una graduada en Direcció escènica i dramatúrgia per l'Escola Superior d'Art Dramàtic - Eòlia. És una autora, directora d'escena, mestra d'actors i productora que va guanyar el Premi Adrià Gual 2019 i la Beca Carme Montoriol 2021. Al Grec 2020, va estrenar Pruna, al Grec 2021 vam poder veure la seva obra Misèria i, en l'edició de l'any passat, va escriure una de les obres seleccionades per ser ofertes en forma de lectura dramatitzada com a part del projecte conjunt del Grec Festival de Barcelona i els Teatres de proximitat On el teatre batega. Enguany, el text arriba a escena dirigit per Àlex Mañas, dramaturg, guionista i director de teatre i cinema, que combina la seva feina amb la docència i que ha dirigit tant textos propis com aliens. Al Grec 2007 el vam veure dirigint En cualquier otra parte i, al Grec 2013, Béla Bartók: exili a Nova York, dues obres d'autoria pròpia.

Una coproducció del Grec 2023 Festival de Barcelona i La Badabadoc.

Fitxa artística

Autoria: Queralt Riera. Direcció: Àlex Mañas. Interpretació: Júlia Ferré, Enric Pera. Disseny de llums: Demian Iglesias. Espai escènic: Àlex Mañas. Visuals: Desilence. Composició musical: Sergi Andrades. Assessorament corporal i coreografia: Elia López. Producció executiva: Guada Cejas, Àngel Grisalvo. Ajudantia de producció: Agu Doz Costa. Premsa: Néstor Lozano (La Badabadoc). Tècnica: Demian Iglesias. Fotografia: Martí Fradera.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 6 al 24 de juliol, de dijous a dilluns, a les 20 h

Espai La Badabadoc

Duració 60 min

Llengua Català

Preus 14-22 €

Altres criteris Coproducció On el teatre batega

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades